banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

DİM MEDYA'NIN ONUR GECESİ
  

    Gazetelerin bugün ekonomik zorluk içinde olduğu bir dönemde: Yeni Alanya Gazetesi ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Dim, yeni hedeflere doğru koşmaya başlaması, törene katılanları mutlu etti.

    Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti adına: Üst kurul delegesi Bekir Doğan katılarak Alanya da Kahramanmaraş basını temsil etti.

    OKURLARIYLA ilk kez 1 Eylül 1968'de buluşan Yeni Alanya 51. yaşına girmenin onurunu ve gururunu yaşarken, Dim Medya A.Ş. bünyesinde hizmete giren Alanya'nın yeni nesil televizyonu Dim TV de 1. kuruluş yıldönümüne ulaştı. Dim Medya A.Ş, Yeni Alanya ve Dim TV’nin kuruluş yıldönümleri nedeniyle özel bir kutlama organize etti.  Rabbit Restoran'da gerçekleşen kutlama programı '51 Yılda 51 Yeni Alanya' sergisinin açılışıyla başladı. Konuklara açık büfe yiyecek ve içecek ikramlarının yapıldığı gecede Yeni Alanya ve Dim TV yıldönümü sunumları gerçekleştirildi. Shaman Dans Grubu gösterisi ile renklenen gecede ünlü sanatçı Neco sahne aldı.

SEÇKİN KONUKLAR

Rabbit Restoran'da gerçekleşen kutlamada Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim'in konukları arasında Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun yanı sıra, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya'da bulunan siyasi partilerin ilçe başkanları, Alanya'da hizmet veren esnaf odaları başkanları, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, TGF Genel Başkanı ve Eskişehir GC Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcısı Osman Altınışık, Aksaray GC Başkanı Celil Acar, Kayseri GC Başkanı Veli Altınkaya, Tarsus GC Başkanı Okan Çalışkan, Güneydoğu GC Başkanı Veysi İpek, Gaziantep GC Başkanı İbrahim Ay, Ordu GC Başkanı Recep Aydın, Çorum GC Başkanı Birkan Demirci, İskenderun GC Başkanı Veysel Cıncık, Karaman GC Başkanı Ahmet Küçük Cicibıyık, Adıyaman GC Başkanı İbrahim Aslan, Osmaniye GC Başkanı İsrafil Avcı, Tekirdağ GC Başkanı Naci Akyazı, Elazığ GC Başkanı Mustafa Doğan, Niğde GC Başkanı Şerife Türkeş, Şanlıurfa GC Başkanı Kemal Kapaklı, Batman GC Başkanı Arif Arslan, Manisa GC Başkanı Hakan Özen, Trakya GC Başkanı Lütfü Karakaş, Uşak GC Başkanı Ali Erkin Sarıoğlu, Karabük GC Başkanı Serap Karaoğlu, Avrasya GC Başkanı İsmail Kahraman, Mersin GC Başkanı Turgay Demirtaş, Samsun GC Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Çanakkale GC Başkanı Gökhan Kökçak, Ereğli GC Başkanı Necati Günay, Ardahan GC Başkanı Özkan Karakaya, Afyon-Karahisar GC Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Rize GC Başkanı Faik Bakoğlu, KKTC GC Başkan Yardımcısı Ali Hançerli, İzmir GC Başkan Yardımcısı Sadık Uçar, Kırşehir GC Başkan Yardımcısı Sümeyye Şahin, Bartın GC Başkan Yardımcısı Mehmet Kasapoğlu, Malatya GC Başkan Yardımcısı Duran Özkan, Kahramanmaraş GC Başkan Yardımcısı Bekir Doğan, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı Muhterem Çakır, KKTC GC Başkan Yardımcısı Ali Ruhluel, Sivas GC Başkan Yardımcısı Naci Yıldız, Kocaeli GC Başkan Yardımcısı Levent Altun, Malatya GC eski Başkanı Mikail Pelit, Aydın GC eski Başkanı Suat Deniz, Tokat GC eski Başkanı Kemal Özdilek, Karabük GC eski Başkanı Osman Çetinkaya, Çorum GC eski Başkanı Hacı Odabaş, Nevşehir GC eski Başkanı Muammer Başer ve Kayseri GC eski Başkanı Metin Kösedağ da vardı. Geceye yaklaşık 300 kişilik seçkin bir davetli grubu iştirak etti.

'KENDİMİ PATRON OLARAK GÖRMÜYORUM'

Gecenin açılış konuşmasını Mehmet Ali Dim yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendilerini asla yalnız bırakmadığını belirten DİM Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim, Bakan Çavuşoğlu’nun Alanya’ya çok değer verdiğini kaydetti. Kendisini medya patronu olarak görmediğini ifade eden Dim, “Ben gazetecinin emekçisiyim. Kendimi patron olarak görmüyorum” şeklinde konuştu.

"DİM İLE BENZERLİĞİMİZ VAR"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise, Mehmet Ali Dim’le bir benzerliğimiz var. Benim Eskişehir’deki Milli İrade isimli gazetem de 11 Kasım’da 51’inci yılını kutlayacak. Bu vesileyle Mehmet Ali Dim ve Dim Medya ailesini kutluyorum. Basın kurumu tarafından bazı kararlar alınarak mutlaka İstanbul, İzmir ve Ankara'daki gazetelere verilen kredileri Anadolu gazetelerine de verilmeli. Ayrıca Basın İlan Kurumu’nun bizlerden almış olduğu yüzde 15 bir komisyon var. Bu yılda 10 milyon yapıyor, bu para çarçur ediliyor. Bu para da Anadolu basınına destek olarak kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

“TERÖRE KUCAK AÇAN ÖZGÜRLÜKTEN FAYDALANAMAZ"

Türkiye’nin her yerinde yerel medyanın dinamik ve canlı olduğunu gördüğünü dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Bizi eleştirsin, eleştirmesin fark etmez. Medyanın görevi eleştirmektir. Mehmet Ali’de bizi çok eleştirir. Basın ve ifade özgürlüğü bu demektir. Şahsi hakaretler olur ve mahkemeler karar verir. Devletin hassas olduğu konu, terördür. Teröre kucak açan kim olursa olsun, o özgürlükten, bu özgürlükten yararlanamaz. Terörden çok çektik, kayıplar verdik ama mücadele ettik. Kahramanlarımız sayesinde içerde temizledik, sınırda da mücadelemizi veriyoruz” diye konuştu. Son dönemlerde yükselen kağıt fiyatları ve gazetelerin kapanmasıyla ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları yapıyoruz. Medyaya gereken desteği vererek yaşatacağız" dedi.

"ENGELLERİ BERABER AŞACAĞIZ"

Davete katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, basının dünyadaki önemine dikkat çekti. Basına yapılan katkının esirgenmeyeceğini söyleyen Ataoğlu şu ifadeleri kaydetti: "Alanya olarak çok yakın bir mesafeden oluşumuzdan dolayı, 4-5 yıl ara verdikten sonra, Alanya-Girne seferlerini başlatmış oluyoruz. Umarım gerek Alanya’nın havayolunun Kuzey Kıbrıs’a da seferler düzenleyerek, Alanya’da bulunan yaklaşık 250 yatak kapasiteli turizm sektöründe karşılıklı işbirliğinde işler yapacağımızı paylaşmak istiyoruz. Mehmet Ali Dim’le nasıl hareket edeceğimizi, ve Alanya’nın kış döneminde kapatılan otellerin nasıl harekete geçirilebileceğimiz yönünde konuşmalarımız oldu. Bu girişimde bulunmasından dolayı değerli kardeşime teşekkür ediyorum. Ülkemize saldırmalarından dolayı gerek ana vatan, gerekse yavru vatan bütün engelleri beraber aşacağımızdan bir kuşkumuz yok. Biz güceniyoruz ve atılacak adımların yanındayız. Umarım önümüzdeki süre içerisindeki nesillerin nice yıllar olması dileğiyle, Mehmet Ali ve ekibine kolaylıklar diliyorum."

Konuşmaların ardından, tüm konuklarla birlikte 51'inci yıl pastası kesilirken, Mehmet Ali Dim tüm misafirlerine hediye takdim etti. Muhteşem gece, Shaman dans grubunun gösterisi ve Neco konseri ile son buldu.

   MUZ LİFİNDEN ÇİÇEK

   Bugüne kadar Alanya‘nın bilmediğimiz özelliği, Muz lifinden çiçek, şal, Muzlu kolonya , Muzlu sabun ile tanıştığımız gecede Alanya gezesi bizi fazlası ile büyüledi. Başkan Mehmet Ali Dim’in muz ürünleri hediyesi için teşekkür ederiz..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol