banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

CESUR RADYO, KENTİN KANAYAN YARALARINA PARMAK BASTI
 Cesur FM yönetim kurulu başkanı Cihan Ahmet Cesur’un da katıldığı canlı yayında, özellikle yerel sorunlar gündeme gelirken, Mehmet Fiskeci ve Cihan Ahmet Cesur, yerele ilişkin eleştirilerini sıralanmaktan geri kalmadılar.

 

Ulaşımdan park sorununa, birçok semte yayılan ve dağılan emniyet müdürlüğü hizmetlerinden havaalanındaki çözümsüzlüğe, seçim vaadleri arasında yer alan kayak merkezinden teleferiğe, barajlarımızı kirleten ve doğal yaşamı mahveden zehirli sularımızdan atıl vaziyette bekletilen kaleye, AK Partideki istifalardan muhalefet partilerinin varlık ve yokluk sebeplerine, kentin tanıtımında büyük rol oynayan fuarlardan ve özellikle son birkaç yıldır hayata geçirilmeyen el sanatları fuarına, ihmal ettiğimiz, sözde dondurmanın başkentiyiz ama bir türlü yapamadığımız dondurma festivalinden tarhana@gfirik festivaline, senelerin ihmali Göksun yolu rezaletinden hiçbir işlevi ve üstlendiği işleri hayata geçirmekte sıkıntı çeken Karayollarına, sağlık turizminden tarih turizmine uzanan güzergâhta Cermenica’ya kadar gündemde olan, yazılan ve konuşulan meseleler tartışma konusu oldu.


KARAYOLLARI VE SÜRÜNCEMEDE KALAN GÖKSUN YOLU

Canlı yayın akışı sırasında zaman zaman gelen soruların da cevaplandırıldığı programda canlı yayın konuğu olan gazeteci Mehmet Fiskeci ve Cihan Ahmet Cesur’un soyadıyla müsemma cesur çıkışları, katıksız eleştirileri programı daha izlenir kılarken, özellikle Göksun yolu rezaleti birkaç kez gündem konusu oldu ve bu meselede çok da müspet yorumlar aldı. Buna havaalanı bitişiğindeki akaryakıt istasyonu meselesinin senelerdir çözüme kavuşamaması, kentin bir meydanının bulunmayışı,

Bir miting alanının eksikliği, 12 Şubat Kurtuluş bayramının tarihin ve geçmişin özümsenmesi açısından kent merkezinde, ana arterde değil, 12 Şubat Stadyumunda gerçekleşmesi de program akışında gündeme gelen konular arasındaydı.

NİYETİMİZ ÜZÜM YEMEK, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL

Dar gelirli aileleri sevindirecek TOKİ konutları ve ucuz ev meselesi de canlı yayında en çok rağbet gören konu olurken, gazeteci Fiskeci’nin “Biz buraya çıktık diye kimse hükümeti, iktidarı kıyasıya,  acımasızca eleştirecek zannetmesin. Tabi ki eleştiri olacak, ama dozunda, kıvamında. Biz bardağın dolu tarafından bakmaya niyetliyiz. Bu şehirde eksiklikler yok mu, var. Bir kere birlik-dirlik yok. Var olduğu söylense de, yapay, suni ve samimi değiller. Kırıp dökmek gibi niyetimiz olamaz. Eleştirirken de yol gösterici ve tavsiye niteliğindeki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere buradayız” açıklaması programın yayın ilkesi arasında yer aldı.

Öte yandan, şehrimizde yaşayan ve sayıları yaklaşık 150 bini aşan Suriyeli mülteciler için yapılan konteynır kent ile buralarda ve kent merkezinde yaşananlar, karşı karşıya gelinmeler de gündemin bir başka konusu oldu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol