banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BASININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
       Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti tarafından Kervanhan’da gerçekleştirilen toplantıya ValiliK İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Cengiz Berberoğlu, Göksun Belediye Başkanlığı Basın Yayın Danışmanı Nurettin Dal, KGC Üyesi,  yerel ve Ulusal Muhabirler,  Yerel Televizyon, gazete, İnternet Sitesi, Web tv, sahipleri,  Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı. Toplantıya katılan Valilik Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Cengiz Berberoğlu, Göksun Belediyesi Basın Yayın Danışmanı Nurettin Dal’da gazetecilerin sorunlarını dinledi.

      Kahramanmaraş’ta faaliyetlerini sürdüren yerel gazeteler ve internet medyası sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, "Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nin bu güne kadar yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Marmaris’de Türkiye genelinden gelen yaklaşık 400 gazeteci ile yapmış olduğu Anadolu Medya Buluşmasında yapılan 2 günlük etkinlik hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Burada çeşitli konularda kurulan komisyonlarda gazeteciler yaşadıkları sorunları anlattı. Burada konuşulan konular kayıt altına alındı. Bu sorunlar kitap haline getirilecek ve bu sorunlarla ilgili tespitler ilgili yerlere iletildi” dedi.

ÖZELLİKLE İNTERNET MEDYASI

     Çuhadar, düzenlenen toplantılarla federasyon yoluyla gazetecilerin sorunlarının çözümü noktasında önemli aşamalar kaydedildiğine dikkat çekti. Çuhadar; “Özellikle internet medyasının artık bir yasal statüye kavuşması gerekir.  İnternet medyasının şuanda yasal olarak bir hakkı bulunmuyor. Burada ciddi emekler var. Bir an önce yasal düzenleme ile arkadaşlarımız basın kartı almaya hak kazanmalıdır. Yerel ve Ulusal Basın Mensubu kardeşlerimizin de sorunları var. Bu gün bu toplantıda sizleri dinleyeceğiz. Bu sorunları not edeceğiz. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda bu sorunların çözümleri için de çalışacağız. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti olarak, bir ön çalışma eylemi gerçekleştirdik. İlerleyen günlerde bu eylem çizelgesi doğrultusunda çalışmalar başlayacak. Cemiyet bu gün burada yapacağımız istişareler sonucunda hazırlayacağımız projeler olacak. Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Doğan İnci ve Vergi Dairesi Başkanı Sayın İbrahim Kaya’yı ziyaret ettik. Basın mensubu kardeşlerimizin sorunlarını ilettik. Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin Özkan, bizleri dinledi. Kendisinin ‘de güzel fikirleri oldu. Bu konu da çalışma yapıyoruz.  Öncelik cemiyetimizin yer sorununu çözmüş bulunmaktayız. Burada hem eğitim bazlı çalışmalarımız olacak hem de basın açıklamaları için kullanacağız. Ziyaretlerimiz devam edecek, meslektaşlarımızın sorun yaşadığı kurum ve kuruluşları da ziyaret edeceğiz. Bundan sonra bu toplantıların devamı gelecek” dedi.

GAZETECİLERİN GELİR VERGİSİNİN AZALTILMASI

      Yaklaşık iki saat süren toplantıda yerel medyanın sorunlarını dile getiren gazeteciler, öncelikle konut konusu, gazetecilerin otopark konusu, Dışardan gelen basın mensuplarının yaşadığı sorunlar, Kahramanmaraş’taki  olaylarla ilgili bilgi alma konusunda yaşanan sıkıntılar,  Gazetecilerin, Silah ruhsatı alırken Devlete ödenen vergilerin düşürülmesi, Gazetecilerin Gelir Vergisi’nin azaltılması, Kurumlarla yaşanan sorunlar, Konut Sorunu, Gazetecilerin toplu olarak yurt içi ve Yurt Dışı gezi düzenlenmesi, Gazetecilere meslekleri ile ilgili eğitim verilmesi, İç ve dış yerlere turistik gezi yapılması. Buralarda basın mensuplarının çalışmalarının izlenmesi, Üniversite’de iletişim fakültesi Kurulması, Meslek okullarında gazetecilik Bölümü açılması, İletişim lisesi öğrencilerinin stajı konusuna gazetelerin, televizyonların, dijital medyanın ve beledi basın bürolarının yardımcı olması gibi gibi bir çok sorun gündeme geldi.  

BASIN MENSUPLARININ HER ZAMAN YANINDAYIZ

Toplantı’da konuşan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur ise şunları belirtti; “ Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri olarak burada bir araya gelindi. Böyle bir program düzenledikleri için Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bizlerde her zaman basın mensupları kardeşlerimizin yanındayız. Aslında ben de sizden biri sayılırım. 1985 li yıllarda saygıdeğer abim yılmaz Akçakale’nin teşviki ile haftalık çıkan gazete de köşe yazarlığına başladım. sonra Kahramanmaraş’ta çıkan gazetelerde yazı yazdım. Ben sadece şunu demek istiyorum. Siz değerli kardeşlerimin içerisinde kendimi misafir gibi hissetmiyorum. Ev sahibi gibi hissediyorum. Sizlerin büyük emekleri var. Bu emeklerinize saygı duyuyorum. Sorunlarınızın çözümü noktasında bizlere düşen görev neyse biz hazırız. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.

   Son olarak KGC Başkan Sermet Çuhadar, toplantıdan çok memnun kaldığını belirterek, katılan gazetecilere teşekkür etti. Toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol