Geçiyormuş. Biz bittiler, yok oldular, bağ evlerinde yenen kebapların da miadı doldu, tükendiler desek de, kendi kendimizi kandırmışız.

 

Biliyorsunuz…

Bu mesele çok tartışıldı, çok yazıldı. Ancak somut bir neticeye varılamadı. Kimileri artık baronların esamesinin, kıymeti harbiyesinin kalmadığını iddia ederken, kimileri de gizliden gizliye baronların bu şehirde hâlâ söz sahibi olduğunu, olabileceğini söyledi.

Doğrudur, düne kadar siyasete damgasını vuran, müdahale eden, açıktan olmasa da siyaseti belirleyen, insanların nerelere gelebileceğine dair fikirleri ve önerileri olan baronların sayısı üç-beş iken, ve başbakan üzerinde dahi etkili olup, başbakan sayın R.Tayyip Erdoğan’ın önceleri cebinde sadece birkaç baron varken, bugün başbakan sayın Erdoğan’ın her cebinden Maraş’tan en az 20 tane baron çıkar.

 

Önceleri bu baron dediğimiz zengin, varlıklı kimseler siyaset üzerinde söz sahibiydi. Başbakanı direkt arayabilir, fikirlerini ve önerilerini rahatlıkla ifade ederlerken, başbakan bu meselede yalnızdı belki.

Ancak aradan seneler geçti, köprülerin altından çok sular aktı ve başbakan baron konusunda zenginleşti, sıkıntı çekmez hale gelince, tabi bizim Maraş’taki bazı baronların balonları da sönmüş oldu.

Ancak hâlâ sözünü geçiren, etkili olanlar varmış ki, belediye başkanlıklarının belirlenmesi konusunda etkili olabiliyorlar.

Oldular da…

 

Daha düne kadar başbakan sayın Erdoğan’a yakın olduğunu, aynı kazandan yemek yediklerini, aynı tastan su içtiklerini, aynı seccadede namaza kıldıklarını, aynı ortamda birkaç kez bulunduklarını söyleyenler, bugün itilmiş olmanın, bir kenara konulmanın üzüntüsü içindeler sanırım.

 

Bu meselede son sözü söylemek gerekirse, ben kalmadı, bitti dediysem de, yanılmışım, bazı baronlar ki bu şehirde marka olmuş, marka ürünler pazarlamış kimseler başbakan sayın Erdoğan üzerinde etkili oldular.

Ve başkan seçtirdiler.

Helal olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol