banner1451
banner1461

Dedim ama yine de kafalar karışık bu meselede. Oysa birkaç gün önce, bu sayfada ‘Maraş’ın medya baronu kim?’ diye sorduğumda, değişik isimler, firmalar, gazeteler, gazete patronlarının isimleri ortalığa döküldü ama gelen yorumlara baktım, kimisi dalga geçer gibi, ‘Vallahi de billahi de ben değilim!’ demeye başladılar.

Tabi isim verenler de oldu.

İki günlük gazetesinin sahibini adres gösterdiler mesela.

Farklı yorumlar, farklı eleştiriler, farklı bakış açıları yayılınca, ismini vermeyeceğim bir dostum aradı, ‘Maraş’ın medya baronunu ben biliyorum!’ deyiverdi.

Kimdi?

*

Yeni dönemde birçok basın mensubu arkadaşım küçülmeye, tasarrufa gider, ilan-reklam ve abone pastası küçülürken, bendenizi dahil kimse çıkıp da medya baronu olduğumuzu iddia edemeyiz, etmedik de.

İlanı kesilen, abonesi iptal edilen, reklam pastası elinden alınan hangi gazeteci medya patronluğundan söz edebilirdi ki?

Yazı çıkınca herkes sordu, kim, kim, kim… diye…

Ama bir kişi vardı ki, en doğru tespiti, en mantıklı, en gerçekçi yaklaşımı o yaptı ve medya baronunun kim olduğunu şıp diye buluverdi.

*

Kimdi?

Meslektaşım şunu söyledi; “Benim olmadığım kesin! Yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından, sanayi ve iş dünyasından, büyük firma ve şirketlerden kime en çok reklam-ilan gidiyorsa, pastanın büyüğünü kim yiyorsa, Maraş’ın medya baronu odur!”

Vallahi bilmişti.

Özellikle şu pandemi sürecinde daralmaya giden, küçüldükçe küçülen, gazete bile çıkartmayıp, internet sitesi ile yaşamını sürdürmeye çalışan, akşam eve ekmek götürme kaygısı taşıyanlardan medya baronu çıkartmak, saflıktan öteye gitmeyeceği için, meslektaşıma hak vermiştim.

Ama kimdi?

*

Tabi sizin de kafanız karıştı.

Şimdi baron toto oynamaya başladınız! Biraz daha düşünün, kafa yorun, beyin jimnastiği yapın, eminim ve son kararım ki, Maraş’ın medya baronu olduğunu siz de bulacak, değerli meslektaşıma hak vereceksiniz!

Özetle, pastanın en büyüğünü, en lezzetlisini, en kremalısını kim yiyorsa, medya patronu o…

Ama benim olmadığım kesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol