Son günlerde, sosyal medyada, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin tivitleri (söylendiği gibi yazdım, bilmiyor zannetmeyin) dolaşıyor.

Bu sosyal medya paylaşımı, bu aşağılayıcı ifade, biz Kahramanamaraşlıları, hem de başta dondurma sektöründe uğraş veren dostlarımızı derinden yaraladı, üzdü!

Ne demek Maraş dondurmacısı kılıklı?

Oysa küçük düşürmeye çalıştığın, itibarsızlaşma gayreti içinde olduğun o Maraşlı dondurmacıları sizin aileden kimseyi tanımaz sayın İnce.

Soyadın İnce ama sözlerin çok kalın geldi ve incitici oldu. Çok kabasın sayın İnce, çok saygısız, çok ukala…

Hanzo değiliz, bu tivitteki söylemi, o fesli yazar Kadir için söyledin.  Tamam da, bizi niye karıştırıyorsun işini içine. O sözünü ettiğin adamdan ben de nefret ederim.

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kumandan Mustafa Kemal Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı sözde bu kişiliksiz ve kimliksiz yazardan zerre-i miktar kadar hazzetmeyen bir tek sen değilsin sayın İnce.

Lakin o attığın tivit ile bizleri yaraladın!

Sana yakışmadı.

O tipi bozuk herifi eleştireceksen, bizim üzerimizden neden vuruyorsun?

*

Bak, sana Maraşlı dondurmacıların Çanakkale harbinde gösterdikleri kahramanlığın öyküsünü anlatayım oda, iyi dinle. Belki zihnin açılır, bir daha bu hataya düşmezsin.

Çanakkale savaşı patlak vermeden önce, Maraşlı iki kasap Avusturalya’ya gider. Ekmeği için, geçimi için. Ancak kader onları orada dondurmacı yapar. Ve savaş başladığı yıllarda, Avusturalya’lı Anzak’lar Çanakkale’ye, Türklere, Müslümanlara karşı savaşmak üzere trene binerler ve yola çıkarlar. O senin hor gördüğün, aşağıladığın o fesli dondurmacılar da, savaşmak için Çanakkale’ye gitme talebinde bulunurlar.

Ancak o iki Maraşlı dondurmacının bu talebi karşılanmaz, itibar görmez. İnançlı, vatansever ve kahraman iki dondurmacı, bir şekilde, trene kaçak binen o iki Maraşlı dondurmacı, sırf Anzak’lar Çanakkale’ye gitmesin, Türk ve Müslümanlara karşı savaşmasın diye, treni havaya uçururlar.

Ve Çanakkale zaferinin kazanılmasında o iki yiğit dondurmacının adı vardır, mührü vardır.

*

Bu akşam CNN Türk’te Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın konuğu olacaksın, biliyorum.

Bu meseleyi de gündeme getirecek, belki de özür dileyeceksin.

İstersen dileme…

Ama bir özür borcun var ve bir daha da söylediğin, yazdığın cümlelere, kelimelere dikkat et!

Siyasetçi olmuşsun ama küstahlığına diyecek yok! Bakalım bu akşamki canlı yayında bu hatanı, bu terbiyesizliğini nasıl telafi edeceksin.  

Keşke Anzak askerlerini taşıyan treni havaya uçuran o iki fesli dondurmacı kadar delikanlı, dürüst ve memleket sever, yiğit olabilişeydin!

Yazık!

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol