banner1451
banner1461

Başınız ağrımaz en azından!

Son günlerde şahsım şehrimin insanları, özellikle spor camiası, Kahramanmaraşspor’un geleceğini, maçların 12 Şubat veya Hanefi Mahçiçek Stadyumlarında oynanıp oynanmayacağını, KSÜ öğretim üyesinin verdiğini zannettiği çürük raporunu, bu raporu Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’un okumakta zorluk demeyeyim de idrak sorunu sebebiyle kamuoyunun tepkilerini üzerine çekmek bir yana, ihalenin, yani bütün suçun, bütün günahın siyasete ihale edilmesini konuşuyor. Hele hele üst üste her iki rakibe de 3-1 yenilmemiz de bu işin tuzu biberi oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün idraksizliği, anlayış ve yorumu okuyamamasının faturası siyasetçilere çıktı, bu bakımdan özellikle milletvekilleri sayın Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal taraftarların tepkisi ile karşılaştı.

Ha Allah var, Özdemir ile Sezal bu tepkileri göğüslemek, nihayetlendirmek, spor adına sağlıklı sonuçlar alabilmek için canhıraş çalışıyorlar mı, ziyadesiyle… Canlı şahidiyim en azından.

Ama ağacın kurdu içinde…

*

Öyle ki, söz verildiği halde unutulan 30 bin kişilik stadyum müjdesinin kapısını yeniden aralayıp, müjdeyi vereni de, takipçisi olmadığı düşünce ve gerekçesi ile biz gazetecileri bile kamuoyunun önüne attınız!

Söz vermek öpücük vermeye benzemez!

Taraftar unutmaz!

Gazeteci unutturmaz!

Olmayacak duaya âmin deyip, bu vaadin, bu sözün meyvesini seçim yatırımı olarak sofraya koydunuz! Bize de yedirdiniz!

Taraftarı kendinizle, basın camiası ile karşı karşıya getirdiniz. Çatışma ortamını siz yarattınız.

*

Kabahat sizde aslında. Cemil Boz’un suçu yok, adamın idraki, algılama gücü, okuma yeteneği bu kadarmış. Şehrin spor dâhil genel kültürüne adapte olamamış, işe kendini verememiş, akıldanelerinin aklı ile hareketi müdürlük sanmış, istişare sünnet ya, sünneti bile yerine getirmekte aciz kalmış, 3. ayda gelen yazıları sümenaltı edip, siyasi-bürokratik ve sportif krizin doğmasına sebep olmuş bir adamı buraya, şahsım şehrine kim getirdiyse, kim gönderdiyse, bütün suç da, kabahat da onun.

*

Yazıldı, konuşuldu. Ama nedense kulağının üzerine yatmayı seven şahsım siyasetçilerine, bu şehrin evladı, güreşte Avrupa ve Dünya şampiyonu, Olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu bu iş için biçilmiş kaftan dedik.

Dinlemediniz.

Elinizi güçlendirir, size laf getirmez, sporu hak ettiği yere getirir diye yazdık, okumadınız!

‘Emaneti ehline verin!’ dedik, duymazdan geldiniz, ‘Efendim duymadım, bana bir şey mi dedin!’ şarkısına nazire yaparcasına hem kendi aklınızla, hem de bizim aklımızla dalga geçtiniz.

Bu şehrin değil sadece dünya spor camiasının hafızası sayılan ve gösterilen şampiyonlar şampiyonu, Dereköy’ün bağrından çıkıp gelmiş memleketimin evladını bu şehre il müdürü yapmak yerine, acemileri, karar verme yetkisini bile başkalarının aklıyla alan,  spor camiası ile siyasileri birbirine düşman eden Boz’un verdiği zararın karşılığını ödüyorsunuz şimdi.

*

Aslında Boz, efendi çocuk, terbiyeli, saygılı. Yetmez! Kuruma ahlak dersi öğretmeni değil, spora hizmet edecek donanımlı, bu şehrin dokusunu bilen, kokusunu teneffüs eden, suyunu içmiş, elinizi yüzünü yıkamış, tüm sosyal yaşamını özümsemiş, spor camiasının sevgilisi ve idolü haline gelmiş Eroğlu gibi bir marka, bir vitrin, biz vizyon dururken, hangi akla hizmetle Ali İhsan Kabakçı’yı gönderdiniz, haydi gönderdiniz diyelim, kendi evladınızı, kendi şampiyonunuzu nasıl oldu da gözardı ettiniz!

Bizi, şehri, spor camiasını acemilere, toylara, iş bilmezlere, inisiyatif kullanmaktan aciz cahil çocuklara mecbur ve mahkum ettiniz!

Daha ilk maçta, Osmaniye’de Serik Belediye’sine 3-1 yenildiğimiz maçta Başkan Fatih Ceyhan sözlü saldırıyı şiddete çevirseydi, (yatıp kalkıp CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Ali Öztunç’a şükretsin) fiili eyleme taşısaydı şehrin alacağı yarayı kim tedavi edecekti.

*

Müdürlük dirayet ister, cesaret ister, özgüven ister, kararlılık ister, fedakârlık ister. Olmayınca nelerin olabileceğini, başınıza hangi dertlerin sarılacağını gördünüz, yaşadınız.

“Uzayan dal bizden olsun!”  düşüncesiyle, bazen ne kadar uğraşsanız da; ister toplayın, ister çarpın, iki kere iki her zaman dört etmiyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol