banner1451
banner1461

Mevsim itibariyle havalar sıcak. İnsanlar bunalır, hele pandemi sonrası gelen rehavetle hijyen herkesin kendi sorunu da maske ve mesafeyi bir tarafa bırakır, şehir dışına serin yerlere kaçarken, siyaset hareketliliğini koruyor.

Biliyorsunuz, yüce Meclis tatile girdi. Ekime kadar milletvekilleri memleketlerinde. Hele hele erken seçimin gündemden düşmediği, beklentinin 2022 Haziran’ı işaret ettiği siyasi arenada, özellikle Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın “Sahaya inin, oturmayın, boşa vakit geçirmeyin,  halkın arasında olun, vatandaşın gönlüne girin, davamızı, hizmetlerimizi anlatın, sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmayın!” talimatından sonra, bayramın ikinci günü, Valilik bahçesindeki geleneksel bayramlaşma ardından AK Partinin yereldeki siyasi hafızası, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, derdini anlatabileceği ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşabileceğine inandığı milletvekili sayın Ahmet Özdemir ile rotayı kuzeye çevirdik.

Değerli meslektaşım Mesut Tuğrul ile…

*

Kuzey dediysem ilk durak Nurhak, sonra Ekinözü ilçelerimiz.

Partinin programı gereği sayın Özdemir’in (iki başarılı danışmanı Okan Oktar  ve Alican Demirci de olduğu halde) beraberinde, partinin etkin isimlerinden Bünyamin Torun, Mustafa Kekeç, Mustafa Çimen, Orhan Erzurumlu ve İsrafil Karaboğa olduğu halde bayramlaşmanın ilk adresi Nurhak oldu.

Kaymakamlık binası önünde, ki orası da sıcaktı, AK Parti İlçe Başkanı Arif Gevrek ve partililerle bayramlaşan Özdemir, sadece bayramlaşmak için geldiğini, ancak ilerleyen haftada kuzey ilçelerine yapacağı bir başka ziyarette, daha çok zaman ayıracağını, vatandaşları dinleyeceğini belirtirken, kısa buluşma sonrası hemen karşıda olan Ekinözü Belediyesine geçiliyor. Çünkü Belediye Başkanı İlhami Bozan bekliyordu.

Nurhak Belediye Başkanı, genç adam sayın İlhami Bozan imkânları ölçüsünde ilçesine hizmet etmeye gayret eden, beyefendi şahsiyet. Bazı talepleri oluyor. Örneğin, ilçenin amatör kümede takımı var, ama stadyumu yok. İlgileniyor Özdemir, Gençlik ve Spor il Müdürünü arayıp bilgi alıyor. Belediye Bahçesinde vatandaşlarla dertleşme ardından kurum önünde kendisine hediye edilen Nurhakspor formasını alıyor, ilk halı saha maçında giyeceğini söylüyor. Teşekkürler ediliyor ve samimiyet kokuyor ortam.

*

İkinci durağımız Ekinözü ilçesi. Yol boyu piknik alanları tıka basa dolu. Bırakın kalabilecek otel, pansiyon, nefes alacak bir gramlık alan yok. Bayram tatili sebebiyle şifalı suları ile ünlü ilçede iğne atsanız yere düşmeyecek sanki.

Milletvekili Özdemir ve arkadaşlarını, Yukarı İçmelerdeki Belediye Park-Mesire Alanı önünde atanalı henüz 5 ay olan genç Kaymakam Muhammed Uzeyfe Onur, Belediye Başkanı Bilal Eker, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı delikanlı, kararlı ve yiğit duruşu ile bende olumlu izlenim bırakın Özgür Çetin, Kadın Kolları Başkanı Elif Kalmış, muhtarlar ve vatandaş coşkuyla bağrına basıyor.


 

Mesire alanı içinde vatandaşların milletvekiline ilgisi oldukça fazla.

Mesire alanı içindeki binada sohbet, muhabbette milletvekili Özdemir her ne kadar sırf bayramlaşma için geldiğini söylese de, derdin bini bulduğu ilçede vatandaş milletvekilini bulmuşken derdini anlatıyor, bireysel veya ilçeye dair talep, ihtiyaç ve şikâyetlerini söylüyor. Duyarlı ve hassas bir yaradılışa sahip sayın Özdemir, herkesi dinliyor, notlar alıyor, ihtiyaç hasıl olduğunda ilgili kişi veya birimleri arayarak yaralara merhem olmaya çalışıyor.

Muhtarlar Özdemir’i mahallelerine özele olarak davet etseler de, Özdemir, ilerleyen haftalarda özellikle geleceğini, tüm muhtarların bir arada olduğu ortamda sohbet etmenin, dertleşmenin daha isabetli olacağını söylüyor ki, haklı…

Birine gitse, öteki gönül koyacak!

*

Aşağı içmelere iniyoruz. Suları, müthiş manzarası, insanı büyüleyen güzelliği ile Kırkgöz’deki yemek (Bu arada Başkan Bilal Eker ve bendeniz birbirimize takılmadan yapamıyoruz. Sitemle karışık…)  ardından alana geçiyoruz. Alan çok kalabalık. Mahşer yeri gibi her taraf. Pansiyon ve oteller lebalep dolu. Acı su ile birlikte iyi giden kıvrım tatlısına koyu muhabbet ekleniyor. Dikkat ediyorum, gençlerin Özdemir’e ilgisi müthiş.  Sanki adeta ablukaya alıyorlar. Gençlere her fırsatta ve zamanda önem verdiğini, geleceği gençlerin şekillendireceğine inandığını söyleyen, gönüllere dokunan, samimi duruşu ve samimi gülümseyişi ile gençlerin de gönlünü fetheden Özdemir, ilçenin ileri gelenleri ile bir de hatıra fotoğrafı çektiriyor.

*

Soysallı Mahallesine hareket. Çünkü vakit geç oldu, hava karardı. Kandil Barajı kenarındaki Soysallı Mahalle Muhtarı Talip TAŞ’ın evindeyiz. Muhtar Özdemir’in gelişine memnun oluyor,  teşekkür ediyor. Geliş sebebimiz, milletvekili sayın Özdemir, aylar öncesinden Muhtar Taş’a uğrayacağına bir çayını içeceğine dair söz vermiş. O da sözünü tutuyor, arkadaşları ile çay ve sohbet faslından sonra ver elini Maraş diyoruz.

Dönüşte Milletvekili Özdemir ve Mustafa Kekeç ve bendeniz, Mesut Tuğrul’un aracı ile sohbet ede ede, bazılarının, birilerinin kulaklarını çınlata çınlata, şehir ve insan hikâyelerinden kesitler aktara aktara, akşamın ilerleyen saatlerinde Maraş’a giriyor, evlerimize avdet ediyor, güne nokta koyuyoruz.

*

İlerleyen aylar ve yıllarda siyaset, kadrolaşma sayın Ahmet Özdemir şahsında ve çevresinde şekillenecek, noktalanacak!

Son cümlemi ekleyecek olursam; beklentiyi iyi yöneten parsayı toplayacak!

Sayın Özdemir ve arkadaşlarına bu keyifli gezi, bu nezihi yolculuk, bu olması gereken ziyaret için teşekkür ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol