banner1482

Eskiden bir Ali Ağaoğlu’muz vardı. Medyatikti, popülerdi, magazin gündeminden düşmüyordu. Büyük bir inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanıydı. Zengindi, varlıklıydı, bütün gazetelerin (en çok ilan-reklam alan) gözbebeği idi.

Özel hayatı gazetelerin magazin sayfasını bile süslerken, son aylarda ortalıkta gözükmemesi hayra alamet mi? Yoksa o da kenara çekilenlerden mi? Yoksa o da diğer meslektaşları gibi zor günler mi geçiriyor da o nedenle piyasada gözükmüyor. Yoksa sektörden çekildi de bizim mi haberimiz olmadı, belli değil. Ama soruyoruz bir kere daha!

Sahi nerede Ali Ağaoğlu?

Neredeyse son bir senedir ne televizyonlara çıkıyor, ne de gazetelerde hakkında haber yapılıyor. Gündemden düşmüş gibi sanki.

*

O Ali Ağaoğlu ki, bir dönem ekendi inşaat projelerinin reklamına çıkacak kadar şöhret olan bu ünlü müteahhitten bir senedir ses seda çıkmıyor. Oysa oğluna kızıp milyonluk teknesini kırıp parçalaması, yaptığı sitenin yönetimini ele geçirmek isteyen gruba helikopterle gidip kavga etmesi, hep haber olurken, sahi nerede bu adam?

Hatırladığım kadarı ile en son 2 sene önce yabancı bir televizyon şirketine boğazdaki lüks villasında röportaj vermişti. Şimdi ortalıkta yok! Sağlık sorunları mı var, yoksa mesleki sıkıntılar mı çekiyor, bilmemize imkan yok tabi.

*

Neyse, meselemiz ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu değildi, mesele nereden nereye geldi. Mesele inşaat sektörü, kendini müteahhit zanneden, insanların umutlarını çalan, geleceklerini yok edip karartan sahte inşaat şirketlerine, sözde müteahhitlere…

Kaçıp bırakıp gidenleri mi ararsınız.

Bir daireyi dört-beş kişiye satıp, özel idare önünde protesto edilenleri mi ararsınız.

Mektup yazıp veda edenleri mi ararsınız, artık sizin tercihiniz bunlar.

İnşaat sektörü darda, zorda. Piyasanın lokomotifi. İnşaat sektörü can çekişiyorsa, piyasa ölmek üzere demek.

Her köşe başında, bakkala dükkânı açar gibi inşaat şirketi açan, ehli olmadığı halde maket üzerinden sattıkları dairelerin parasını iç edip, ortalıktan toz olan fırsatçılara, kapkaçcılara Rabbim fırsat vermesin de, olan garibanlara, umudunu, geleceğini kaptıran zavallılara oluyor.

*

NOT: Bu mesele burada bitmedi, devam edeceğiz.

                                                                                                                                   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol