banner1482

Maraş Olaylarının yıldönümüne denk geldi gazetemizin bu haftaki çıkış tarihi. Geçen sayımızda sürmanşetten verdik, insanları sağduyulu olmaya davet ettik. Ettik çünkü artık insanlar huzur istiyor, barış istiyor.

Burada, bir Alevi’nin Sünni’ye, Sünni’nin de bir Alevi’ye karşı önyargısı yok. Olmadı bugüne kadar.  Yıllar önce,  dışarıdan gelenlerin yarattığı gergin ortam. Şimdi anma etkinliği adına dışarıdan gelenler baş tutmuş yarayı yeniden kaşıyacaklar.

Halkımız tahriklere kapılmayacak, sağduyulu hareket edecek, buna eminim. İnsanlar bir daha acı yaşamak istemiyor. Seneler önceki olayın tahribatını, hasarını daha yeni yeni gidermeye başlamışken, MHP’li belediye meclis üyesi Kadir Tanış kardeşimiz bir öneri getirdi. Orta Hal dediğimiz alana yapımı süren Kültürpark’a bir Alevi büyüğünün isminin verilmesini isteyerek, olumlu bir adım attı.

Kadir Tanış’ı tebrik ediyorum. Bu bir samimiyet ifadesi. Kardeşliğin, dostluğun idamesi için atılan adım. Dilerim ve umarım Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark yapımı bittiğinde, bu öneriyi dikkate alırlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol