banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

YERLİLİK VE MİLLİLİK ADINA YENİ BİR ANLAYIŞ

Yerlilik ve millilik alanında öğrencilerini hayata hazırlamak adına büyük bir alt yapı oluşturan Kahramanmaraş Simya Koleji, meyvelerini toplamaya başladı. Şehrin eğitimine yanı sıra, mezun verdiği öğrencilerin Türkiye’nin gözbebeği kurumlarda işe başlaması ile ülke eğitimine katkı sağlayan Simya Koleji, ebru sanatı ile öğrencilerin bilgi ve becerisini arttırarak sadece sınav odaklı bir eğitim anlayışı ile ilerlemeye kaydetmiyor. Böylelikle öğrenciler, padişahların şehzade olduğu dönemdeki gibi en az bir sanat veya en az bir enstrüman çalarak kendi kendinin eğitimini tamamlamış oluyor.

DERS ALDIRDILAR

Öğrencilerin becerilerine kayıtsız kalamayan kolej yönetimi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ebru sanatı kursu kurdu. Buraya kayıt olan öğrenciler ise bugün yapılan sergi ile hünerlerini gösterdi. Ayrıca açılışı seremonisini yine okulun müzik bölümünde bulanan piyano ve yan flüt üfleyen öğrenciler yaptı. İki öğrenci, Osman Paşa ve mehter marşını çalarak kulaklarda hoş bir eda bıraktı.

GEÇMİŞİNİ TAM MANASI İLE BİLMEYEN GELECEĞE YÖN VEREMEZ

Konu hakkında bir açıklama yapan Simya Koleji Genel Müdürü Muhammet Kasap: “Bize yıllarca okul fişlerinde ‘Uyu ipek uyu’ diye telkinlerde bulundular. Biz artık uyuyan bir millet değiliz. Savunma sanayisi ile otomobili ile her türlü teknoloji ve bilgi birikimi ile çalışan bir nesiliz. Uyuyan nesillerin uyumayan çocuklarını yetiştiriyoruz. Bizim amacımız, her öğrencinin kendi iç dünyasını ortaya çıkarak onların evrensel birer insan olmalarını sağlamak. Bu etkinliği gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Simya Koleji Ortaokulu Müdürü Ruşen Bozdoğan hocama yine Sosyal Bilgiler öğretmeni Nihan Karabay hocama çok teşekkür ederim. Bilinçli nesiller oluşturmak için tüm hızımızla, gücümüzle öğrencilerimizin geleceklerimizin yanındayız”

Düzenlenen etkinliğe Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Daire  Başkanı  Ayşe Taşkıran, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü İbrahim Altun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  Güzel Sanatlar Hocası Ela Kantemur ve ilgililer katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol