banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ÜZELGEÇİCİ ÇİFTİNİN “GEÇMİŞTEN BUGÜNE” TEMALI SERGİSİ
 Claudia Schmidt Üzelgeçici ise sanata ilginin az olmasının düşündürücü olduğunu belirterek, “Sergilere gelmiyorlar, gelenlerin resim alma bilinci yok. Avrupa’da sergiler sanatseverlerin buluştuğu, eserlerin değer gördüğü, sanatçıların moral bulduğu ortamlardır” dedi.  

 

Mustafa Serdar Üzelgeçici de resim yapmanın kendisi için mutluluk ve sağlık anlamına geldiğine dikkati çekerek, “1996 yılında sol tarafımdan kısmi felç geçirdim. Resim yaparak sağlığıma kavuştum. Resim yapmak aynı zamanda ruhumu besliyor” diye konuştu.  

 

Genellikle portre ve insan figürleri üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatan Mustafa Serdar Üzelgeçici, şöyle devam etti:

 

“Eşim, tuval üzerine akrilik boya tekniği ile çalışmalarını yapıyor. Ben ise tuval üzerine yağlı boya tekniğini kullanıyorum. Stillerimiz birbirinden çok farklı. Her sanatçının kendine özgü tekniği olur. Birbirimizden ilham alıyoruz. Aynı ortamda olduğumuz için fikir alışverişlerinde de bulunuyoruz.

 

Çok fazla yarışmalara katıldım. İki yıl önce galeri kurma fikri oluştu ve 2015 yılında Zürih-İsviçre’de genç ve yenilikçi bir kimlikle Galeri Schmidt kurduk. Tanınmış sanatçıların yanı sıra yeni yeteneklerle heykel, geleneksel tablolar, enstalasyonlar, kağıt ve boyutlu çalışmalarda çeşitli örnekler de sunuyoruz.

 

Galeri Schmidt, güncel sanat üretimini desteklemekte ve bu üretimin geniş kitlelere ulaşmasını amaçlamaktadır. Ekonomik olarak gelişmiş ülkelerde sanata bakış açısı, oralardaki sergiler ve galeriler bile çok farklı. Çünkü ekonomisi iyi insanların sanata ayıracak zamanları ve maddi imkanları da oluyor.”

 

Mustafa Serdar Üzelgeçici’nin 10, Claudia Schmidt Üzelgeçici’nin 13 eserinin yer aldığı sergi, Sanko Sanat Galerisi’nde 12 Ocak’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

MUSTAFA SERDAR ÜZELGEÇİCİ

Adana 1957 doğumlu Mustafa Üzelgeçici,1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. 1985 - 1986 yıllarında İngiltere Londra City Üniversitesi, 1990-1991 yıllarında İsviçre St. Gallen Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi aldı.

 

İstanbul Sanat Fuarı, Floransa İtalya Bienali ve iki kez ArtAnkara Sanat Fuarı’na katılan sanatçı, 2014 ve 2016 yıllarında Adana AÇS Galerisi ve Altınoran Sanat Galerisi’nde kişisel sergi açtı.

 

Mustafa Serdar Üzelgeçici, 15’inci Şefik Bursalı Resim Yarışmasında sergilenme ödülü aldı, 2009 - 2017 arasında Adana, Eskişehir, Zürih ve Ankara’da 11 karma sergiye katıldı.

 

CLAUDİA SCHMİDT ÜZELGEÇİCİ

Almanya-Tiengen doğumlu olan sanatçı, babaannesinin resim çalışmalarından etkilenerek küçük yaşta resim yapmaya başladı. Ailesinin desteği ile Zürih Sanat Akademisi yetenek sınavlarına giren sanatçı, yaşı küçük olduğundan amacına ulaşamadı.

 Eğitimi nedeniyle gittiği Londra’da eşi Mustafa Serdar Üzelgeçici ile tanışan ve eşinin de sanata duyduğu ilgi nedeniyle bu konuda kendisini geliştirmek isteyen sanatçı, müzeleri gezip, çeşitli sergileri takip ederek bu sanat dalında kendi çizgisini oluşturmak istedi. 

Eşinin rahatsızlığı dolayısıyla İsviçre’den 1998 yılında Adana’ya gelen ve eşiyle birlikte farklı resim öğretmenlerinden ders alıp atölye çalışmalarına katılan sanatçı, aile albümündeki kendi kültürünü yansıtan resimlerden etkilenerek, bunları çizgisi doğrultusunda akrilik tekniğiyle tuvale aktardı. 

“İki Albüm, İki Kültür” konulu ilk kişisel sergisini eşiyle 2014 yılında Adana’da açan sanatçı, son dört yıldır kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılında Zürih-İsviçre’de kendi adını taşıyan galerisini kuran sanatçı, 2013 - 2016 yılları arasında İstanbul, Adana, Çanakkale ve Ankara’da beş resim yarışmasına katılarak ödül kazandı. Sanatçı, 2016 ve 2017 yıllarında ArtAnkara, Floransa ve Artist 2017 fuarlarına katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol