banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

TYB, BAHAETTİN KARAKOÇ’U YÂD ETTİ

DSİ Camii İmam Hatibi Hafız Abdulaziz Yenice ve Erzurumluoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Halil İbrahim Özhan Hocaların Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra Şair Yasin Mortaş’ın hazırladığı Bahaettin Karakoç’un fotoğraflarından oluşan bir video gösterimi izlendi.

Şair Yasin Mortaş ve Şair Tayyib Atmaca’nın konuşmacı olarak katıldığı oturumu TYB Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Mehmet Yaşar yönetti.

Konuşmasına üstadın vefatının akabinde kaleme aldığı ‘Şiir Sesli Kartal Sagusu’ isimli mensur şiirini okuyarak başlayan Mortaş, Karakoç’un şiirinde en temel iki unsurun aşk ve tabiat olduğunu belirtti. Hatıralarla bir Karakoç portresi çizen Mortaş, üstadın insana, tabiata, sanata dair duygu ve düşünceleri üzerinden misaller naklederek özellikle gençlere ve gençlerin şiirle, edebiyatla münasebetine çok ehemmiyet verdiğini aktardı.

Şair Tayyib Atmaca da konuşmasına, sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu Hece Taşları Dergisinin Bahaettin Karakoç Özel Sayısında yayınladığı ve Karakoç’un tercüme-i halini özetleyen bir üslupla kaleme aldığı “Salavan Dağında Bir Beyaz Kartal” isimli şiirini okuyarak başladı. Karakoç’un, gelenekle yaşadığı çağın şiirini mezcederek Türk edebiyatına yeni bir soluk getirdiğini, bir yol açtığını, bir üslup getirdiğini ifade eden Atmaca, üstadın tek başına bir okul vazifesi ifa ettiğini, birçok insanın şiire emek vermesine vesile olduğunu ve nice genç şairlerin şiire tutunmaları için onları yüreklendirdiğini belirtti.

Karakoç’un TYB üyesi olmasından hareketle üstadı yâd etmenin kendileri için bir vefa borcu olduğunu ifade eden TYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram da programa katılanlara teşekkür etti.

Bahaettin Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç’un da katıldığı ve çeşitli hatıralar naklettiği program, üstadın şiirlerinin okunmasının yanında katılımcıların soru ve katkılarıyla sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol