banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TÜRK ŞİİRİNİN BEYAZ KARTALI BAHAETTİN KARAKOÇ GENÇLERLE
 GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise fakülte olarak gençleri sanatın her dalı ile buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Dekan Özkarcı, yaşayan değerleri tanımak, tecrübe ve birikimlerinden istifade etmek amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Türk şiirinin ulu çınarı Bahaettin Karakoç, araştırmacı-yazar Ramazan Avcı’nın sorularını cevaplandırdı. Şiir hayatının en başından beri daima yapıcı eleştiriler ve teşviklerle karşılaştığını ifade eden Karakoç, şair olmak için yeteneğin tek başına yeterli olmadığını, daima okumak ve çalışmak gerektiğini söyledi.

Şiiri ‘etik, estetik ve yarar sarmalında bir ağaç’ olarak tanımlayan Karakoç, 86 yaşında olmasına rağmen kendisinin ‘filiz vermeye devam eden bir ağaç’ olduğunu söyledi. Karakoç, “Kuru ağacın üzerine yağmur yağmaz.” diye konuştu.

“Bir şiirde felsefe yoksa, resim yoksa, musiki yoksa, matematik yoksa, orada şiir aramayın.” diyen Karakoç, şiirin musiki yönünün çok güçlü olduğunu ifade ederek “Yürek, bir enstrüman gibidir. Sazın belli sayıda telleri vardır ve onunla belli nağmeler çalınır. Fakat yürekte sonsuz teller vardır ve her biri bir başka anlama gelir.” şeklinde konuştu. Genç şair adaylarına da seslenen Karakoç, “Alanı boş bırakmayın, silkinmek lazım.” tavsiyesinde bulundu.

Programda Bahaettin Karakoç’un birbirinden güzel şiirleri seslendirilirken, GSF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca bestelediği Karakoç’a ait şiirleri saz eşliğinde seslendirdi.

Program, Bahaettin Karakoç’un katılımcıların sorularını cevaplandırmasının ardından son bulurken Rektör Deveci, günün anısına Karakoç’a ve programa katkı sağlayan isimlere teşekkür plaketi takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol