banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

TRT 2 TELEVİZYONU AFŞİN’DE EVLİYA ÇELEBİNİN İZİNİ SÜRDÜ!

TRT 2 Televizyonunda yayınlanan Evliya Çelebi adlı programın Sunucusu Ömer Faruk Aksoy ve Yönetmeni Mustafa Aksay ekibi ile birlikte Afşin’e gelerek Eshab-ı Kehf Külliyesinde çekimler gerçekleştirdi.

Önce ki gün Afşin’e gelen TRT 2 Televizyonundan Evliya Çelebi Programı ekibi ilk olarak Eshab-ı Kehf Külliyesinde Drone çekimleri yaptı. Ardından Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) Üyesi Temsili Yediler ile Mağara bölümünde saatlerce süren çekimler gerçekleştiren Evliya Çelebi Programı ekibi akıcı bir anlatımla da Dünya genelinde 33 yerde olduğu söylenen bu Mağaranın en gerçekçi Mağara olarak Dünyaya duyurulması noktasında çalışma yaptı.

AFŞİNLİLER OLARAK SİZLERİ TEBRİK EDERİM

Evliya Çelebi Programının Sunucusu Ömer Faruk Aksoy, bugüne kadar 60’a yakın Ülkede çekimler yapmış ve Evliya Çelebinin gezip gördüğü ve Seyahatnamesinde anlattığı yerleri tekrardan görmek, gezmek ve çekimler yaparak ekranlara taşımak için çalışan Modern bir Seyyah.

Ona eşlik eden Evliya Çelebi Programının Yönetmeni Mustafa Aksay ve kibi de Afşin ziyaretinde bu kutlu Mağaranın en gerçekçi Mağara olarak duyurulması için gayret gösterdi.

Basın Mensuplarına konuşan Evliya Çelebi Programı Sunucusu Ömer Faruk Aksoy, Afşinliler olarak sizleri tebrik ederim, şanslısınız dedi.

TÜRKİYEMİZİN BİR ÇOK YERİNDE BU MAĞARA VAR.

Bunların hepsi Ashab-ı Kehf Mağarası olarak biliniyor. Fakat buraya gelip görmeden hangisinin doğru hangisinin gerçek mağara olduğunu insanların bilmesi imkansız. O bakımdan bendeniz bütün Gezginlere,seyyahlara,mağaracılara tavsiyem buraya buyursunlar,burayı görsünler.Onların da benim hissettiğim hissiyatı duyacaklarına inanıyorum diyen Ömer Faruk Aksoy,bizlere bugün yardımcı olan GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin bey başta olmak üzere Yediler ekibimize çok teşekkür ediyorum dedi.

EVLİYA ÇELEBİ SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYANIN BİR ÇOK YERİNİ DOLAŞTI.

Haliyle Türkiye de de şehir şehir, kaza kaza dolaştı. Hem tarihini anlattı hem Coğrafyasını anlattı.Hem de böyle güzelliklerini ve değerlerini anlattı. Maraş’ta da bazı şehirlere iki veya daha fazla gitmişliği vardır. Maraş Evliya Çelebinin etkilendiği bir şehirdir. Maraş bahsinde de en çok bahsettiği yer burasıdır. Afşindir, Göksun’dur dedi.

Evliya Çelebi 1649 yılında Filistin’den İstanbul’a dönerken buraya uğramış ve Seyahatnamesinin 3. cildinde yer vermiş.

Basın Mensuplarına konuşan GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt ise, TRT 2 Televizyonundan Ömer Faruk Aksoy ve Mustafa Aksay başta olmak üzere ekibini ağırlamaktan onur duyduk dedi.

TRT 2 Televizyonu için çekilen çok özel görüntüler önümüzde ki günlerde yayınlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol