banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

“TARIMDA GENÇ GİRİŞİMCİ KADINLAR GÜÇLENİYOR  PROGRAMI” GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Açılış, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU’nun açılış konuşmaları ile devam etti.

Törene Vali Yardımcısı Faruk ERASLAN,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, İŞKUR Müdürü Ali YÜCE, KOSGEB Müdür Yardımcısı Ekrem GÖKCE, Kursiyer Genç Girişimci Kadın Çiftçiler Katıldı.

Eğitim programında konuşma yapan Vali Yardımcısı Faruk ERASLAN; Tarımın ülkemiz ekonomisi içinde önemli bir yere sahip olduğunu, bu durum göz önüne alınarak tarımda genç girişimci kadınlar güçleniyor projesi kapsamında verilecek olan, girişimcilik eğitiminin önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak özellikle son yıllarda genç çiftçilerimize ve genç kadın çiftçilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. İnanıyoruz ki eğer biz tarımda bir noktaya varacaksak bunu gençlerimiz ile yapacağız ama bunu aynı zamanda kadınlarımızın da bu işin içinde olması son derece önemli çünkü kadınlarımız gündüz tarlada eşinin yanında bağda bahçede çalışırken aynı zamanda akşam da normal ev hanımının günlük süregelen işleri yapan insanlarsınız bu kapsamda sizler iki mesai yaparak tarıma daha çok katkıda bulunuyorsunuz bu kapsamda sizlerin yaptığınız işleri bilinçli yapmanız bizim için son derece önemli. Dedi.

İŞKUR Müdürü Ali YÜCE İse; Her şeyin başının eğitim olduğunu belirten YÜCE ben her şeyi yaparım dönemi bitti. Bundan sonra kim ne iş yapacaksa bu işin eğitimini sertifikasını alması gerekiyor onun için özellikle devletimiz bu eğitimleri hayata geçirmeyi çok önemsiyor dedi.

KOSGEB Müdür Yardımcısı Ekrem GÖKCE ise; KOSGEB olarak bugüne kadar yaklaşık 10.000 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Bunlardan yaklaşık bu eğitimi alan 1000 kişiye yakın işletmenin olduğunu belirten GÖKCE Bundan sonra desteklerimizden yararlanmak isteyen kadın girişimcilerimiz tarımsal faaliyetlerin dışında olmak üzere tarımsal ürünleri sanayi ürünlerini çevirebilecek kadın girişimcilerimize KOSGEB desteklerinin açık olduğunu belirtti.

 

İlki 2015 ve 2016 yılında başka illerde uygulanan proje; 2017 yılında Bakanlığımızca belirlenen; ilimizin de aralarında bulunduğu 16 ilde uygulanacak olan proje Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun ve Tokatta gerçekleştirilecektir.

Kahramanmaraş Clarion Otelde düzenlenecek olan Eğitim Programı kapsamında İlimizde 78 genç kadın çiftçimize, İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik, sertifikalı, 4 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek olan eğitime Andırın İlçesinden 6, Pazarcık İlçesinden 2, Nurhak ilçesinden 2, Göksun İlçesinden 8, Dulkadiroğlu ilçesinden 10, Onikişubat İlçesinden 17, Türkoğlu İlçesinden 10 kişi olmak üzere 18-40 yaş arası 55genç kadın çiftçi katılıyor.

 04-07 Nisan 2017 tarihleri arasında Elbistan İlçesindeki eğitime ise Elbistan İlçesinden 13, Afşin İlçesinden 10 kişi olmak üzere toplamda 18-40 yaş arası 78 genç kadın çiftçi eğitim almış olacaktır.

Eğitimler tamamlandıktan sonra, eğitime katılan tüm kadınlarımız İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek Ziraat Mühendisi ve Veteriner hekimler nezaretinde proje hazırlanarak, Mayıs ayı içerisinde belirlenecek bir tarihte Proje hazırlayan kadınlarımızın projelerini tanıtacağı Proje Pazarı Ve Sertifika Dağıtım Töreni yapılacaktır, Aynı zamanda törende, Bağımsız beş kişilik Jüri tarafından projeler değerlendirilerek değerlendirme sonunda belirlenen ilk üç proje açıklanacaktır. Proje Pazarı ve Sertifa Dağıtım Töreninde dereceye giren çiftçilere teşvik ödülü verilecektir (Birinci:3.000 TL, ikinci: 2.000 TL, üçüncü: 1.000 TL ). Ayrıca, başarılı olan ilk 3 projemiz, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 16 ilin yarışacağı Proje Yarışmasında İlimizi temsil edecektir.    

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol