banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TARİH TÜRKOĞLU’NDA CANLANDI
 25 ülkeden bin 500 sporcunun katıldığı festivalde geleneksel sporlar yeniden canlanarak birbirinden heyecanlı görüntülere sahne oldu. Mehter takımı gösterisi, güreş, yaylı ve atlı okçuluk, gökbörü, ülkelerin takım koşusu, atlı cirit gösterisi, çevgan oyunu ve Kırgız atlı akrobasi gösterilerinin yanı sıra, akşamları da, Yesevi Sanat Topluluğu Gösterisi, İrfan Gürdal, Mustafa Yıldızdoğan ve Festivalin son gününde düzenlenen Zara konserinde Murat Kurtoğlu sevgili Seda Çınar’a binlerce kişinin önünde sürpriz evlilik teklifinde bulundu. 3 gün boyunca düzenlenen festivalde Türkoğlu halkı unutulmaz günler yaşadı.

Festivalin 3. gününde Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Çin, Hırvatistan, İngiltere, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Hollanda, Polonya ve Ukrayna'dan yaklaşık bin 100 okçu mücadele etti. Sabit ve uzaklaşan puta ile limitli ve limitsiz menzil koşusu dallarındaki yarışmalara sporcular, kültürlerini yansıtan kıyafetlerle katıldı. Müsabakalar sonucu Macaristan birinci olurken, ikinci ve üçüncülüğü ise Türkiye elde etti. Festivalde, yerli ve yabancı ülkelerin geleneksel dans, savaş sanatları ile atlı okçuluk gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

“15 TEMMUZ HAİN DARBESİ FESTİVALİ ERTELEMİŞTİ”

Festivale takılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl meydana gelen 15 Temmuz darbesinden dolayı festivalin yapılamadığını belirterek, “Geçen sene hain darbe girişiminden dolayı bu festivali yapamamıştık.

Bundan bir yıl önce 15 Temmuz günü ülkemiz dünya tarihin en hain, en gaddar, en canice bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştı. Üzerine asker üniforması giymiş bir kısım teröristler ve 40 yıl örümcek ağı gibi görülen bir yapıdan çıkan her meslekten insanlar milletimizin silahlarını milletimizin kendisine doğrultmuşlardı. İşte o gün milletimizin özünde zaten mevcut olan kahramanlığı, güvendikleri liderlerinin, güvendikleri Cumhurbaşkanlarının çağrısı üzerine meydanlara dolarak bu darbe girişimini göğüslerinde eriterek durdurdular. O gün, milletimizin gençlerini ne kadar iyi yetiştirmemiz gerektiğini bizlere gösterdi.

Dün bir başka yerde daha söyledim, bilgisayar oyunlarıyla, tablet telefonlarla, çizgi filmlerle değil, bizim tarihi geçmişimizde hep bir arada yaşamayı, bir arada mücadele ederken kendi başarısını gözetirken yanı başındakinin de hakkını, hukukunu, sağlığını düşünen bir gençlik yetiştirmeyi ve o gencin vatanı, bayrağı, inancı ve milleti için de dimdik durmasını sağlamaktır. Bizim yetiştirmek istediğimiz gençlik işte bu gençliktir. Bizim yetiştirmek istediğimiz nesiller işte bu nesillerdir” ifadesini kullandı.

 “FİLM SEYREDER GİBİ BAKMAYALIM”

Avasım kelimesinin açıklamasını da yapan Kaynak, bu tür tarihi öğreten festivallere film seyreder gibi bakılmaması gerektiğini söyledi. Festivallerin, “çokluk içinde birlik” olduğunu vurgulayan Kaynak, “Avasım, ismi itibarı ile zaten Abbasi’ler döneminde Bizans sınırlarında inşa edilen kentlerin şehirlerin adıdır. Yani Bizans’tan o zaman ki düşmandan kendi vatanına, kendi insanına gelecek saldırıları ilk göğüsleyecek kahramanların oturduğu yerlerdir. İşte Türkoğlu’muz tarihte böyle bir yerdir. Türkoğlu, Allah’a hamd olsun 500-600 yıldan beri o kahramanları yetiştiren, milleti için her türlü fedakarlığa gözünü kırpmadan göğüs geren insanların olduğu yerdir. O sebeple bu festivallere bir tarihi film seyreder gibi bakmamamız gerekir. Bu festivaller bizim o asli vasfımızı, millet olma vasfımızı tek bir millet olma vasfımızı, o kültürümüzü ortaya koyan festivallerdir. Bu festivalleri sadece belediyemizin, kaymakamlığımızın, Türkoğlu halkı üç gün eğlensin, üç gün hoşça vakit geçirsin diye yapıldığını düşünmemeliyiz. Bu festivaller söylediğim gibi çokluk içinde birliktir. Ciritten, ok atmaya ama bunların hepsinde yanı başındaki arkadaşıyla hem rekabet var, hem de dayanışma var” dedi.

 “TÜRKOĞLU KAHRAMANMARAŞ’IN PARLAYAN YILDIZI”

 Türkoğlu’ndan övgüyle bahseden Başbakan Yardımcısı Kaynak, Türkoğlu’nun bütün Türkiye’ye hizmet edecek yatırımlara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Türkoğlu halkına bir de Gıda Organize Sanayi müjdesi veren Kaynak, sözlerine şu şekilde devam etti; “Türkoğlu’muz bugün de o tarihteki önemine yakışan işler yapmaktadır. Türkoğlu, Kahramanmaraş’ın merkezinin adeta bir mahallesi gibi, merkezle iç içe bir ilçemiz. Organize Sanayisiyle, kamu yatırımlarıyla Türkoğlu çok hızlı bir şekilde Kahramanmaraş’ın parlayan yıldız ilçeleri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Allah vergisi önünde ovası ve insanıyla Türkoğlu bütün Türkiye’ye hizmet edecek yatırımlara ev sahipliği yapmaktadır.

Kahramanmaraş’ta Valimizin başkanlığında koordinasyon toplantısında Kahramanmaraş’ımızın yatırımlarını konuştuk. Tabi Türkoğlu bu yatırımlar içerisinde en büyük pay sahibiydi. Bir yandan Lojistik Merkezi’ni konuşurken bir yandan Kılavuzlu Sulaması ile Türkoğlu’muzun bu mümbit arazilerinin sulamaya kavuşturulmasını konuştuk. Bu bölge en kısa zamanda tarımsal sulamaya kavuşacaktır.

Türkoğlu’nun günlük ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir cezaevi kompleksi inşa ediliyor. Türkoğlu’nda Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bir İlahiyat Fakültesi için gayret içerisindeler. Yakın gelecekte Türkoğlu Kahramanmaraş’ın yıldız ilçelerinden biri haline gelecektir. Türkoğlu, bu çerçevede bir de Gıda Organize Sanayi’ye de ev sahipliği yapacaktır diye düşünüyorum.

Bütün çalışma arkadaşlarımızla Kahramanmaraş’ı yeniden hayal ederken, Türkoğlu’muza da uygun bir yere çok boyutlu karma bir organize sanayi için gayret etme kararı aldık. Kahramanmaraş’ımızın artık küçük esnaflıktan, büyük üretim miktarları olan ahşap oymacılık, ayakkabı, dondurma, biber ithalatı gibi önemli sektörlerde onları bir siteye kavuşturma, kısa zamanda gerçekleştirmek üzere en büyük hayalimiz olacaktır.”

“SINIRLAR NAMUSUMUZDUR, ASLA ÇİĞNETMEYİZ”

Suriye'nin terör örgütü YPG kontrolündeki Afrin bölgesinden yapılan taciz ateşlerine de tepki gösteren Kaynak, yapılan saldırılara Türkiye’nin asla müsamaha gösteremeyeceğinin altını çizdi. Türkiye’nin sınırlarının her bir vatandaşın namusu olduğunu belirten Kaynak, “Biz bütün bunları yaparken, buradan hemen 50-60 kilometre ötede başka vahşetler yaşanıyor. İşte Afrin bölgesinden bir terör örgütüne teslim edilmiş olan silahlarla ülkemize taciz ateşi yapılıyor. Bu atışları yapanlar ve bunların arkasındaki o maşayı kullananlar bilmelidirler ki Türkiye, asla bunlara müsamaha ile bakamaz. Türkiye hak edene cezasını verir. Türkiye’nin sınırları her birimizin namusudur ve o sınırları asla çiğnetmeyiz.

Suriye’de yaşanan olaylar, bizim Cumhurbaşkanımızın, liderimizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Tepelerine yağan bombalardan kaçan Suriyeli kardeşlerimiz için hep Cumhurbaşkanımız güvenli bölgeler önerisinde bulundu. Uçuşa yasak bölge olsun, güvenli bölge oluşsun ve buraya asla hain eller gelmesin dedi. Bakın Almanya’da G20 zirvesinde gelinen nokta, bizim liderimizin 6 yıldan beri söylediği noktadır. Ortada somut bir örneği var, kendi içindeki hainlerden temizlendikten sonra bizim o kahraman ordumuz Fırat Kalkanı bölgesinde 2 bin Kilometrekareden fazla alanı DEAŞ, PKK ve rejim teröründen kurtarmıştır. Şimdi o bölgede 100 bine yakın Suriyeli kardeşimiz o güvenli alana, kendi vatanlarına dönmüşlerdir. Şu anda aynen bizim hasat yaptığımız gibi oradaki kardeşlerimiz kendi arazilerinden kendi mahsullerini almışlardır ve normal hayata geçmeye başlamışlardır. O bölgede sadece 67 bin çocuk kendi okullarında eğitim görmüşlerdir.

O sebeple Afrin’den, Türkiye’ye doğru taciz ateşi atanlara bir kez daha buradan sesleniyorum. Herkes aklını başına almalıdır. Biz ne ülkemize yönelik yapılan tacizleri cevapsız bırakırız, ne de bir masumu, bir mazlumu kendi haline bırakırız. Bize Türk milleti olma vasfını veren bunlardır çünkü. Bizim için mesele sadece Türkiye’nin içi değil, mesele sadece komşularımız değil, bizim meselemiz insanlık meselesidir. Dünyadaki insani yardımlar noktasında bütün ülkeler milli gelirlerinden bizim kadar pay ayırsalar şunu bilmelisiniz ki hiçbir çocuk açlıktan ölmez. Hiçbir çocuk ilaçsızlıktan ölmez, hiçbir insan kıtlıktan ölmezdi” şeklinde konuştu.

“TARİHİ BİR STRATEJİK DERİNLİĞE SAHİP OLMALIYIZ”

2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivalini Türkoğlu’nda yaptıklarını için gurur duyduklarını belirten Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, bu tür festivallerin gençlerin tarihi bir stratejik derinliğe sahip olmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Kartal, “Geleneksel Türk sporlarımız olan güreşten cirite kadar bütün sporlarımızı burada icra ediyoruz. Biz evlatlarımıza atalarının yaşayış tarzlarını, savaş aletlerini, savaş kıyafetlerini, onların arkasındaki felsefeyi ve maneviyatı en iyi şekilde öğretilmek için bu festivali bir fırsat olarak görüyoruz. Devletimizin Anayasa ile kendisine vermiş olduğu görev milletin maddi ve manevi varlığını geliştirmektir.

Bizde özellikle manevi varlığın geliştirilmesi anlamında bu tür festivallerin Türkiye’mizde yaygınlaşmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Festivalimizin ana temasını hem Türklerin Ortadoğu ile bütünleşmesinin 500. yılı olması hem de Yavuz Sultan Selim Han oluşturuyor.

Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Geleneksel Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivalimiz biliyorsunuz 2015 yılında icra edilecekti. Ama o alçak, hain 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle o sene gerçekleştirememiştik ve festivalimizi bu tarihe ertelemek zorunda kalmıştık. Biz eğer devletimizin kendine biçmiş olduğu politikalara içerde de bir zemin hazırlamak istiyorsak eğitim ve kültür politikalarımıza önem vermemiz gerekir diye düşünüyoruz. Ve de eğer bizim gençlerimiz Katar’da, Kosova’da, Bosna Hersek’te, Irak’ta, Suriye’de neden olduğumuzu anlayacaklarsa bu festivallerimiz sayesinde arkasını doldurarak anlayacaklar İnşallah. Ve bizim gençlerimiz geleceklerine yön vereceklerse ve kendilerine atalarından tevdi edilmiş bu kutsal mirası en güzel şekilde üstleneceklerse, tarihi bir stratejik derinliğe sahip olmak gerekir” şeklinde konuştu.

 “ATA SPORLARIMIZI BENİMSETMEK İSTİYORUZ”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise burada yaptığı konuşmada, Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın her alanda yükselen değeri olduğunu söyledi.

Ata sporları genç-yaşlı herkese benimsetmek istediklerini belirten Okumuş, “Türkoğlu ilçemiz Kahramanmaraş’ımızın her alanda yükselen değeri olmakta. Gerek yaptığımız projelerle gerekse de yılda bir defa üç gün yaptığımız bu festivalle Türkoğlu’muzu hem Türkiye’mizde hem de dünyaya duyurmanın gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 20 ülkeden ve Türkiye’den bin sporcunun katıldığı ve geleneksel hale getirdiğimiz Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali yılda üç defa yapılmasına rağmen kalıcı hale getirmek için yeni belediye binamızın yanında 25 dönüm alana Atlı ve okçuluk tesislerini hazır hale getirdik.

Burada bütün öğrencilerimize, gençlerimize, büyük-küçük demeden hem ata bin kursları hem de okçuluk kursları vereceğiz. Önümüzdeki yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivale Türkoğlu’ndan da büyük katılım sağlanmasını hedefliyoruz. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz ve Türkoğlu ilçemizi Türkiye’de düzenlenen festivaller arasında üst sıralara taşıyan bu organizasyon, İnşallah hem Kahramanmaraş’ımızı hem de Türkoğlu’muzu aynı zamanda da ata sporumuzu gençlerimize ve çocuklarımıza benimsetilmesi ve tanıtılmasını sağlayacak” dedi.

Festivalin son gününde, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Türkoğlu halkını yalnız bırakmadı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol