banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE KATI’I SERGİSİ
 Katı' dalında sergilenmeye değer 7 eser arasında yer alan çalışmasıyla Bakanlığın İstanbul ve Ankara'da düzenlediği sergilere katıldı. 

 

Ressam Sinan Kanmaz, katı’ sanatı ve eserlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Türkiye'de daha çok katı' olarak bilinen ve geleneksel süsleme sanatlarından biri olarak algılanan bu sanat, bir kağıt sanatı papercut; özetle kağıt oymacılığı” dedi.

 

Kendi içinde süren ve biraz da keşifvari bir yolculuğun sonunda bu sanatı bir süsleme sanatı olmaktan çıkartıp hep realist eserler üretmeye çalıştığını kaydeden Kanmaz, “Önce çiz, sonra kes, resim yaparken kalem yerine bıçak kullanarak. Sonunda fotografik illüzyonlar peşinde koşmaya başladım. Yıllardır ürettiklerimle karşınızdayım” diye konuştu.

 

Kanmaz’ın Sanko Sanat Galerisi’nde 9 Şubat saat 17.30’da açılacak sergisi, 2 Mart’a kadar ger gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol