banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

 SANKO SANAT GALERİSİ’NDE GAFUR UZUNER SERGİSİ
 Ankara doğumlu sanatçı, resme ortaokul öğrencisiyken Eşref Üren ve Osman Zeki Oral’dan dersler alarak başladı. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde Prof. Mürşide İçmeli, Vedat Can ve Prof. Hasan Pekmezci’nin öğrencisi olup, resim bölümünden 1980 yılında mezun oldu.

 

İstanbul, Bursa, Samsun, Ordu, Trabzon, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Çorum, Ankara, Antalya ve Mersin’de 25 kişisel sergi açan sanatçı, sergi serüvenine 1981 yılında Vakko Sanat Galerisi’ndeki karma sergiyle başladı, aynı yıl İstanbul’a yerleşti.  Sanatçının Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, banka koleksiyonları, yurt içi ve yurtdışında çok sayıda kurum ve özel koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. 

Tiyatro eğitimi de alan Uzuner, on yıldan beri “Gezelim Tozalım” isimli televizyon programı yapıyor. Resim ve oyunculuk çalışmalarını İstanbul’da sürdüren, Gafur Uzuner kişisel sergilerin yanı sıra, çok sayıda karma sergiye de katıldı.

Uzuner’in Sanko Sanat Galerisi’nde 17 Mayıs Cuma günü saat 17.30’da açılacak sergisi, 31 Mayıs’a kadar gezilebilecek. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol