Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

SANATÇI PERFORMANSI İLE VAR

 Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ulusal basına verdiği demecinde, illerimizdeki koroları tekrardan açtıklarını belirtirken, tiyatronun 81 ilde olması gerekliliğini kaydetti ve; “Çünkü bizim bu illerde kültür ve sanatı hareketlendirip, oradaki yetenekleri ortaya çıkartmamız gerekiyor. Artık biz şehirlerden merkeze sanatçı ve kültür adamı alamıyoruz. Neden, o illerde yetişmiyor çünkü. Kültür-sanat iklimi kayboluyor ve çoraklaşıyor. Kentlerin hafızasının ve kimliğinin korunması, şehirlerin sosyal,  tarihi, dokusunun korunması bütün bunların nasıl yapacağımızla ilgili eylem planı hazırladık. Bakanlara kuruluna sunduktan sonra açıklanacak” dedi.

SANATÇININ DEVLET MEMURU OLMASI

Bir de bu düşünceyi ileri sürerek, sanatçının devlet memuru olması, sanatçının performansını değerlendirmelerini engellediklerini kaydeden Bakan Ünal, Sanatçı performansı ile vardır. Eğer siz sanatçıyı alır devlet memuru yaparsanız ve onun da kendi performansını herhangi bir şekilde değerlendirmezseniz, orada bir sanat ya da sanat etkinliği olmaz. Kültür paketinin birinci önceliği, iyi bir kültür-sanat yöntemi. Teşkilat kanunu çalışması yapıyoruz ama kültür-sanatın bir takım siyasi gerelim hatlarına takılmasını istemiyoruz” diye konuştu, İstanbul’a 10 milyon kitaplık bir kütüphane kazandırmanın gayreti ve çalışması içinde olduklarını söyledi, Rami Kışlasının da restore edilerek Türkiye’nin en büyük kütüphanesi yapacaklarının altını çizdi.

Bakan Ünal, son olarak İslam turizminin başkenti sayılan Konya’da bu çerçevede birçok etkinlikler yapmayı planladıklarını vurguladı, yapacakları şeb-i arus törenleri ile o mevlevihanede ruhaniyetine, maneviyatına uygun çalışmaların start verdiğini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol