banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ŞAİR-YAZAR YASİN MORTAŞ’A BİR ÖDÜL DAHA
 Uluslararası katılıma açık olan ve her yaş ve meslek kümesinden ilgililerin katılabileceği yarışmanın son seçici kurulu Prof. Dr. Başar Cander, Prof. Dr. Behçet Al, Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, Prof. Dr. Mehmet Gül ve Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’dan oluştu.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Kahramanmaraşlı şair-yazar ve fotoğraf sanatçısı Yasin Mortaş üçüncülük ödülüne layık görüldü.

“Kar Kesiği” adlı öyküsüyle ödüle layık görülen Mortaş, yıllarca Anadolu’nun kırsal kesimlerinde görev yaptığını; insanların sevinç ve hüzünlerine ortak olduğunu söyleyerek “Anadolu, sırrı dökülmemiş bir ayna gibi duruyor önümüzde. O aynaya ne zaman baksam kadim bir kültürün hüzünlü duruşunu, zamanın aşındıramadığı nasırlı ellerin toprak gibi çatlayan acısını; insanların, bir vadinin kuytuluğunda büyüyen çağlayanlar gibi ırmaklar dolduran gözyaşlarını ve sevinçlerini gördüm. Yazdığım öyküde de Anadolu’da bir kış vaktinin ruhları ve tenleri nasıl üşüttüğünü; çaresizliğin aslında bir medeniyetin içinde yoğrulan varoluşun çaresizliği değil bir yol bulmanın kutlu sıcaklığı ve samimiyeti; sevginin, güvenin insanın içine işleyen bir duygu aşısı olduğunu vurgulamaya çalıştım. Öyle ki, öykünün çocuk kahramanı Bilal, sessizliğinin içindeki acıyı içine akıtırken, Anadolu’nun acısı sevince açılan akaklardır ve bir deniz oluşturur yüzyıllarca umut gemilerine: biliyorum.” Diye konuştu.

“Bu medeniyet, taşlı yollarda dahi ayak izleri bırakmıştır. Merhametin rüzgâr gibi atlıları, gülü büyütürken dikenini de budamamıştır. “

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol