banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ŞAİR AKSU'NUN ‘HEYBEDEKİ HAYAT’ 2. BASKISINI YAPTI

Bu günlerde yeni çıkacak şiir, deneme ve veciz sözlerinden oluşan kitabının basım hazırlığı içinde olan yazar Mehmet Aksu’nun kitapları yine Yankı Yayınlarında çıkacak.

“Ülkemizde kitap okuma alışkanlığın geliştirilmesi gereken öncelikler arasında olduğunu söyleyen yazar Aksu, yayıneviyle basımı yapılan kitaplarından % 40(yüzde kırk) hisse pay anlaştığını, parayı öncelikli görmesem de eserlerimin yerini böyle bir hisseyle değerlendirilmesinden mutlu oldum. Yayınevimden memnunum, kendilerine teşekkür ediyorum” dediği sözünün devamında;

“Kitaplarının bütün baskısının satış noktalarında tükenmesinden dolayı şahsımı telefonla veya mesajlar göndererek, arayan yakın arkadaş çevreme bile kitaplarımdan bende de yok derken rahatsızlık duyuyordum. Kitaplarımın mevcut baskıları tükenmiş olduğundan, kitap fuarlarında okurlara sunabileceğim miktarda elimde kitabım olmadığından Kitap Fuarlarına katılamıyor, okuyucularımla muhabbet edemiyordum. Bu kitabımın ikinci baskısını arzu den olurlarım kitapçılardan veya çok arzu ederlerse hediye olarak gönderebileceğini” ifadesine ekledi.

Geçtiğimiz yılda Şair Mehmet Aksu'nun Emek Mücadelesi Sonuçlandı! Başlığıyla basımda yer alan haberi de 2. Baskısı yapılan Heybedeki Hayat  kitabının son sayfalarına taşıyan şair aksu, haberi yapan gazeteleri de kitabında kaynakça olarak gösterdi.

Konuşmasını­­; Güzel şeyler olduğunda sahibinin kim olduğuna bakılmaksızın, konunun yararlanılabilirlik önceliği etkisini güncel tutar. Parası ya da makamı olanlar yaptırımını o güçleriyle uygulayabiliyor sahte duruşlu da olsa görsellikte yer edinebiliyor. Makamın gitmesi bedenin ölümüyle paranın etkinliği sonraki yıllarda rol davranış gösterenleri bile bir çatı altında tutmaya yetmiyor. Paranın gücü bedeni mezar taşından yükseğe taşıyamazken, fikrin gücü yani bir eserin çağrı sesi asırlarda yankı uyandırıyor. Yayınevimin bu kitabımın ikinci baskısını yapacağına dair telefonla arayarak bilgi verdiğinde parayla kazanılmayacak değerlerle meşguliyetin nice makamların üzerinde olduğunu kendi kendime söylemden edemedim.

Yapmış olduğu ve almış olduğu duadan da beslendiğini söyleyen yazar Aksu; “Bana bu istikamette yazılarımla vereceğim ritme emek harcamam için ufkumu canlı tutan Allah’ıma şükürler olsun, kalan ömrümün akıl sağlığımla bu istikamette ileriye hareketliliğim devam ettiğince hayırlı olan yaşam ömrümün nasibi olsun inşallah. Ülke olarak zor süreçten geçmekteyiz milletimizin duyarlılığı ordumuzun kararlılığı ile tarihimizde ilham olan kahramanlık örneklerine yenileri eklenmekte, milletimiz-ordumuz duruşuyla asil kitabını tarihlere yazmaktadır. Ne mutlu neslimize. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Olumlu duruşu ve görüşü ile bile olsa emeği geçenlere teşekkür ediyorum duacıyız kabul olsun inşallah.” diyerek her zamanki selamıyla selamladı.

“Kalbi selamlarımla, şiir duruşu türkü derinliğinde yaşam muhabbeti dileğimle.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol