banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

PİAZZA’DAN “KAHRAMANLIK” ANISINA EN ANLAMLI SERGİ
 Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek “Madalyalı Şehir Kahramanmaraş, Kağıt Rölyef” sergisi, 5-7 Nisan tarihleri arasında, halkın buluşma noktası olan Piazza’da sanatseverleri konuk edecek.

Yüzey üzerine yapılan yükseltme ya da çökertmelerle adeta sanat şaheserlerinin ortaya çıkarıldığı ve “ Kağıt Rölyef” adı verilen el sanatlarıyla yapılan ürünler, Kahramanmaraş halkının beğenisine sunulacak. 

Sergiyi gezecek ziyaretçiler; günümüzde mimaride süsleme olarak, bakır süs eşyaları, kuyumculuk, resim, heykeltıraşlık, teknik resim gibi  Kahramanmaraş kültürünü yansıtan eserleri görme fırsatı bulacak.

KAHRAMANLIK ÜNVANI

Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandıktan sonra Maraş’a bir yazı gönderilmiştir ve mücadeleye katılanların isminin bulunduğu bir liste istenmiştir. Şehrin kendi içinde yaptığı toplantılar sonucu milli mücadeleye katılmamış tek bir ferdin bile bulunmadığı kararına varılır. Cevap Ankara’ya aynen bu şekilde gönderilir. TBMM, bu cevap üzerine 5 Nisan 1925 tarihinde milli mücadeleye katılanlara tek tek istiklal madalyası vermektense tüm şehre atfedilmesine karar verir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol