banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ; “KAPALI ÇARŞI NEDEN RESTORE EDİLMİYOR?”
 Dulkadiroğlu ilçesi Kurtuluş mahallesinde 500 yılı aşkın geçmişiyle Kahramanmaraş’ın kültür mirasları arasında önemli bir yere sahip olan tarihi Kapalı Çarşı’nın bitmek bilmeyen sorunları esnafı iyiden iyiye bunaltmış durumda.

Tarihi yapıda bulunan Semerciler, Bakırcılar ve Bezirgancılar çarşısı esnafı özellikle,  gelişi güzel, özensiz çalışılmış son restorasyon çalışmaları sonrası çarşının kullanılamaz hale getirildiğinden şikayetçi.

Tavanında çökmeler meydana gelen çarşının ziyaretçileri de güvenlik endişelerinin hat safhada olduğunu ve çarşının cazibesinin giderek yok olduğunu vurguluyor.

Bölge halkından gelen talep doğrultusunda İlçe ve büyükşehir belediyesinin sahipsiz bıraktığı çarşıdaki sorunların tekrar tespiti ve çözümü için girişimde bulunan CHP’li Ali Öztunç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Öztunç’un önergesi şu şekilde:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

İçişleri Komisyonu Üyesi

 

500 yıldır ayakta kalmayı başaran Dulkadiroğlu ilçesi Kurtuluş mahallesindeki Kapalı Çarşı’da bulunan, Semerciler, Bakırcılar ve Bezirgancılar çarşısındaki esnaf, çarşının bakımsız olduğunu, önceden yapılan yanlış tadilatlar nedeniyle çarşının kullanışsız hale geldiğini ve tavanında çökükler olduğunu dile getirmektedirler.

Buna istinaden;

-          500 yıllık tarihi geçmişe sahip bu kültür mirasımıza neden sahip çıkılmamıştır?

-          Esnafın çarşısının sorunları hakkındaki şikâyetleri neden dikkate alınmamıştır?

-          Çarşının bakımsızlıktan dökülüyor olması cazibesinin kaybetmesine neden olmuş, esnaf iş yapamaz duruma gelmiştir. Çarşının eski cazibesine kavuşması için ne gibi önlemler almayı düşünüyor musunuz?

-          Bakanlık olarak, bu kültür mirasımızı korumak adına bir restorasyon çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol