Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

 ONİKİŞUBAT SEMTLERİNE MODERN SPOR SALONLARI VE YÜZME HAVUZLARI, DEKORATİF YAZILAR VE BİSİKLETE YÜRÜYÜŞ YOLU
 Halen ana caddeler üzerinde, Hürriyet Mahallesinde, (Özbaş sitesi karşısında)  Serinkent kavşağında (Opet bitişiği) ile Ağcalı yolu başında, Led ekran önündeki dekoratif yazı, vatandaşların da beğenisini kazandı.

Hele içinden çiçekler dökülen sepet manzarası ile yeşil alan içindeki yeşil renkteki dekoratif  ‘Onikişubat’ yazısı, çevreye ayrı bir güzellik katıyor.

 

 

HÜRRİYET MAHALLESİ KAPALI SPOR SALONU

Spora ve sporcuya her zaman destek olan sosyal bir belediye olarak hürriyet mahallemize kapalı spor salonu yaptık. Spor salonumuz Fiba standartlarında basket sahasından oluşmaktadır.

1258.45 m² alana yapılmış olan spor salonumuzun toplam maliyeti 1.011.000,00 TL olan spor tesisi,  SPOR TOTO katkıları ile tamamlandı ve yakında açılışı yapılacak. Gezimiz sırasında, spor aletlerinin geldiğini ve montajlarının yapıldığını görmek bizleri sevindirdi.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Demircioğlu, hizmetleriyle gurur  duyduğunu söylediği Başkan Hanefi Mahçiçek’e teşekkür etti, “Mahallemizin en büyük ve önemli ihtiyacı idi. Zira Hürriyet Mahallesi, modern ve gelişmiş biri semt. Her türlü sosyal ihtiyaçlarımız karşılanırken, spor tesislerinin olmaması eksiklikti, başkanımız bunu giderdi, sağ olsun” diye konuştu.

Tesis, tribünleri, ofisleri, engelli ve soyunma wc’leri, kantin ve mutfağı ile dört dörtlük. Tesis hizmete girdiğinde, hem bayan, hem de erkek sporcular salondan yararlanabilecekler.

 

HAYDARBEY MAHALLESİNE YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

 

Sosyal ve sportif aktivitelerin gerçekleştirilebileceği tesisler yapma konusunda aktif olarak çalışmalarına devam eden Onikişubat Belediyesi olarak yapmakta olduğu olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları da halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Haydarbey mahallesine, proje maliyeti toplam 2.075.000.000 tl. olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılıyor. 3 katlı bina 2527 m² bir alanda yer almaktadır. İçerisinde yüzme havuzu, anne çocuk havuzu ve fitness salonu ve kafeteryası bulunuyor.

Yüzme havuzu, sporu seven, özellikle yüzme sporuna meraklı olan vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı ve Başkan Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ettiler. 

 

ŞEHİT ABDULLAH ÇAVUŞ VE PİRİ REİS KAPALI YÜZME HAVUZLARI

Sosyal ve sportif aktivitelerin gerçekleştirilebileceği tesisler yapma konusunda  aktif olarak çalışmalarına devam eden Onikişubat Belediyesi olarak yapmakta olduğumuz yüzme havuzlarımızı da halkımızın hizmetine sunmaya hazırlanırken, semt sakinleri, özellikle çocuklar tesisin bir an önce hizmete girmesi için sabırsızlandıklarını söylediler.

 Şehit Abdullah Çavuş Kapalı Yüzme Havuzumuz 2 kattan oluşmaktadır. İçerisinde 15x7.5 m. lik yüzme havuzu + fitness salonu + kafeteryası bulunmaktadır. 1.218 m² bir alana yapılmaktadır. Proje devam etmektedir ve toplam maliyeti 1.217.000,00 TL’ dir.

Pirireis Kapalı Yüzme Havuzu 3 kattan oluşmakta. İçerisinde 15x7.5 m’lik yüzme havuzu +  2 fitness salonu + kafeteryası bulunmaktadır. 1424 m²  Proje devam etmektedir ve toplam maliyeti 1.313.000,00 TL‘dir.

SEMTİN ÇOCUKLARI NE DEDİ?

Tesis inşaatı bir yıl önce başladı ve bitimi de tam bir yıl sürdü. Şimdi teslim edilmeyi ve hizmete girmeyi bekliyor.

Basın mensubu olduğumuzu öğrenen çocuklar, etrafımızda küme oluşturdular ve tesisin ne zaman açılacağını öğrenmeye çalıştılar. Kısa süreli olduğunu öğrenince, “Daha önce yüzme sporu ile ilgilenme şansımız yoktu, çünkü imkânlar yoktu. Şimdi bu imkâna kavuşuyoruz. Yüzmeyi kendi semtimizdeki havuzda öğreneceğiz, başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

 

TÜRKİYE’NİN TEK VE EN KAPSAMLI BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

 

Onikişubat Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında bisiklet ve yürüyüş yollarıyla şehrin geldiği noktayı farklı bir boyuta taşıyor. Bu anlamda yeşil alanların ve baraj suyunun eşsiz güzelliğiyle bütünleşerek, bölgede yaşayan vatandaşların nispi olarak rahatlatılması için “Türkiye’nin en kapsamlı” yürüyüş ve bisiklet yolları çalışmaları başlatıldı.

Proje, 67405 m² alan üzerine Avşar Mahallesi’nde olup Sütçü İmam Üniversite’sinin güneyi boyunca uzanan Kılavuzlu Suluma Kanalı’nın kuzey hattı boyunca, kesintisiz 9000 m. uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu olacak şekilde hazırlanmıştır.

  

Kentte, her yaştan ve her kesimden insanın kullanabileceği, açı havada aktivitelerini gerçekleştireceği “açık  alan spor alanları” yaratarak yaşam standartları iyileştiriliyor. Projenin amacı,  halkın nefes alınabilir bir alanda spor yapmasını sağlamak, sağlıklı yaşam kapasitesini arttıran yeni ortamlar oluşturmaktır. Türkiye’de bir ilk olma özelliğiyle, 9000 metre kesintisiz yol boyunca vatandaşın doğayla sunduğu eşsiz güzellikle, aktivitelerini gerçekleştireceği yaşam alanı olacaktır. Vatandaşların aktivitelerini yapabilecekleri, vakitlerini en dolu ve sağlıklı şekilde değerlendirecekleri 9000 metre yol boyunca; 6 noktada farklı kondisyon alanları, yürüyüş alanları ve 720 adet bisiklet otoparkı, 240 araçlık otopark, 1976 m²  model uçak pisti alanı olup,560 m² de ise kafeteryalar bulunacaktır.  Türkiye’nin en kapsamlı projesi olan bisiklet ve yürüyüş yolunun toplam maliyeti ise 5.639.753.000 tl.

Onikişubat Belediyesi, bisiklet ve yürüyüş yolu projesiyle, vatandaş düşünerek yaşam standartlarını her zaman en üst seviyede tuttu.  “Türkiye’nin en kapsamlı” projesini sunmaya hazırlanıyor.














Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol