banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

“ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNDEN EĞİTİME UZANAN ŞEFKAT ELİ”
      Onikişubat Belediyesi’nin eğitim ve öğretime desteği sürüyor. Fark yaratan projeler ortaya koyan Onikişubat Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ilkokula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine, kırtasiye ve okul çantası hediye ediyor.

          Geleceğin teminatı çocuklar için her türlü desteği ve imkânı sunan Onikişubat Belediyesi, “Kitaplar Devletten, Kırtasiye ve Çantalar Onikişubat Belediyemizden” projesi kapsamında, Onikişubat genelinde bulunan 137 okulda 12 Bin kırtasiye ve okul çantası dağıtımına başladı.

 

Okula yeni başlayan çocukların eğitim dünyasına ışık tutan Onikişubat Belediyesi, kırtasiye ve çanta deyince çocukluğumdaki okul günlerimi hatırladım. O yıllarda kalem, defter bizler için çok önemliydi.

Sarı sayfalı defterlere bile zor sahip olurduk, kalemlerimiz tükenmeye başladığında, başlık takar öyle kullanırdık. Sizin anlayacağınız bu kırtasiyeler elimize pek geçmezdi.

Canlarımıza, çocuklarımıza yapılan bu kırtasiye yardımları 15 parçadan oluşan kırtasiye setinin içerisinde, öğrencilerin temel ihtiyaçları olan; kalemler, defterler, boya takımları, okul çantası, silgi, kalemtıraş, abaküs, cetvel, matara, beslenme çantası ve kalemlik bulunuyor. Ayrıca Kahramanmaraş yeşillensin, ağaçlansın, “kalemler çiçek açsın” diye, içerisinde tohum bulunan kalem kısalınca dikildiğinde çiçek veren, “yeşeren kalemleri” de öğrencilere hediye ediyor.

Çocuklarının kırtasiye ve çanta ihtiyaçlarının giderilmesi, ailelerin bütçelerine önemli bir katkı sağlamıştır.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Bey, eğitim konusu olsun veya sosyal belediyecilikte olsun son derece duyarlı ve kentin ruhunu çok iyi hisseden bir başkan.

Özellikle Onikişubat ilçesinde muhtarlarla istişare halinde olup, her mahalleyi kapı kapı çok iyi bilen halkıyla içiçe olup, dertleriyle dertlenen, yüreği sevgi dolu vizyon sahibi bir insan.

Bunları yazarken ister istemez başkanın, diğer özellikleri önümüze seriliyor:

Topluma örnek kişiliği, karar alma sürecinde etkinliği,

Üretken bir zekâya sahip oluşu,

İnsanları etkilemesi ve inandırıcılığı,

Sözüne sadık ve büyük hayallerinin olması,

Belediyenin menfaatleri doğrultusunda diğer kurumlarla kurulan yüksek konumda iyi ilişkiler,

Belediyenin hak ve menfaatlerini korumadaki azami hassasiyet,

Toplumu iyi temsil etmenin bilincinde olup,  hizmetlerinde bu doğrultuda verilmesi.

Hizmetlerde şeffaflığa  önem verilmesi.      Sayacağımız bir dolu örnek var…..

Zorluklarla mücadele etmesini ve belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde götüren Başkan Mahçiçek Bey; bu zorlu yolda hedefine ilerliyor.

Doğru hedefte ilerleyen insanın en büyük yardımcısı Yüce Rabbimdir. Burada Boksör Muhammed Ali’nin bir sözü aklıma ggeldi. 
”Şampiyonlar salonlardan çıkmaz.
Şampiyonlar içlerinde tutku, hayal ve amaç olan insanlardan çıkar”.   
Muhammed Ali

 

     

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol