banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK: “TÜRK ŞİİRİNİN ‘ARTİST’ ŞAİRİNİ RAHMETLE ANIYORUZ”
  

Başkan Mahçiçek, 30 yıl önce çok genç yaşta hayatını kaybeden Cahit Zarifoğlu’nun geride bıraktığı birbirinden değerli eserlerle ölümsüzleştiğini belirtti. Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk edebiyatının membaı olan güzel şehrimiz birbirinden değerli şair ve yazarın yetişmesine olanak sağladı. Bu isimlerden en önemlilerinden birisi de hiç kuşkusuz Cahit Zarifoğlu’dur.. Birbirinden önemli şiirleri ve “Yedi Güzel Adam”a adını veren eserleri ile Çağdaş Türk Şiirimizin en önemli temsilcilerinden birisi olan Cahit Zarifoğlu’nu 30. vefat yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Biz de Onikişubat Belediyesi olarak bu güzel coğrafyanın edebiyattaki canlılığını sürdürmesi için, yeniden Necip Fazıllar, Karakoçlar, Yedi Güzel Adamlar ve de Cahit Zarifoğlu’lar yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Her zaman eğitimin ve edebiyatın yanında olmaya çalışıyoruz. İnşallah bu çabalarımız sonuç verecek, Kahramanmaraş’ımız şiirin ve edebiyatın başkenti olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Üstat Necip Fazıl’ın deyimiyle Türk Şiirinin “Artist” şairi Cahit Zarifoğlu’nu rahmetle anıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol