banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 NURİ PAKDİL GALASI YAPILDI
  

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gala açılış konuşmaları ile başladı.

İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Pakdil ve arkadaşlarının diktiği çınarın, dal budak vererek bugün ülkeyi yöneten ve Yeni Türkiye’nin mimarlarının fikir dünyasının oluşmasını sağlayan ana unsurlardan biri haline geldiğini söyledi

Başkan Erkoç’un ardından kürsüye gelen Yazar Rasim Özdenören Nuri Pakdil’in bir tavır adamı olduğuna işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu ilk defa yazdığımızda bu o kadar benimsendi ve o kadar anonim hale geldi ki kaynak unutuldu. Nuri Pakdil bugün bir tavır adamı olarak benimsendi. Tavır adamı dediğimiz nedir? Evet, ortada kitapları var, ortada şiirleri var. Fakat ondan ziyade Nuri Pakdil, bakışıyla, duruşuyla, işaret ettiği yerle, işaret ettiği parmağıyla bir tavrın adamıydı.”

Özdenören’in ardından kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın selamlarını getirdiğini ifade ederek başladığı konuşmasını; “Kahramanmaraş güzel adamların yeridir. Mümtaz ve güzel adamlarıyla da hep içimizde, aklımızda, gönlümüzde böyle bir yer ifade ediyor. O bakımdan hikmet tarafını, irfan tarafını muhabbet tarafını da sıra dışı bir mekan olarak kabul ediyoruz” diye tamamladı.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, dev bir sima onuruna galanın yapıldığını ifade ederek: ‘’Hemen herkes Nuri Pakdil ile bütünleşmiş herkes birer Nuri Pakdil olmuşken Nuri Pakdil vesilesi ile ne olduğunu ne olması gerektiğini hatırlayan o kocaman yüreklerin muhteşem sükutu bu kocaman yüreklerin sesini anlayan harf ve hecelerinin yetersizliği içerisinde öyle şeyler söylüyor ki hatti zatında Kahramanmaraş’ta konuşmak hitap etmek hep zordu. Ama bugün üstatların karşısında konuşmakta çok zorlanıyorum. Kocaman yüreklerin pekala susarsak her şeyden ve herkesden önce bu sükutun sahibi kocaman yüreklerin sahiplerine en derin hürmetlerimi sunuyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Nuri Pakdil, ‘’ Kalbimin yarısı Mekke’dir yarısı da Medine’dir. Üzerini ince bir tül gibi Kudüs örter. Biz Kudüs’ü neden çok seviyoruz, ezeli ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed’in Miraca çıkarken ayak bastığı son yeryüzü parçası Kudüs olduğu için biz burayı çok seviyoruz. Kudüs bizim için çok kutsal bir yerdir. Kudüs sevgisi bizden uzaklaşamaz. Ben bu konuşmamı kısa bir sloganla bitireceğim ‘’Ne Mutlu Müslüman’ım diyene‘’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ‘’Sükutun Sureti Nuri Pakdil’’ Belgeseli yayınlandı. Belgeselin ardından emeği geçenlere katılım belgeleri takdim edildi.

 

Geceye Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, AK Parti Milletvekilleri Nursel Rehyanlıoğlu, İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Bahaeddin Karakoç ile şairler, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol