banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

MUTFAK MÜZESİ'NİN İLK LEZZET TARİFİ SAHRAP SOYSAL'DAN
 Kültür Bakanlığı, Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğinde Kahramanmaraş'ın hizmetine sunulan Uygulamalı Mutfak Müzesi görkemli bir törenle açılmıştı. Demirciler Çarşısı civarında yer alan mutfak müzesinin ilk aşçısı da ünlü televizyon sunucusu Sahrap Soysal oldu. 

Açılış için Kahramanmaraş'a gelen ünlü sunucu Sosyal, törenin ardından kollarını sıvayarak mutfağa girdi. Mutfak Müzesi'nin ilk yemeğini pişiren Soysal, Kahramanmaraş'ın kendine has lezzetlerinden de bahsetti.
Her yönden şifa olan Kahramanmaraş'ın ekşili çorbasını pişiren Sosyal, özenle hazırladığı çorbadan açılışa katılanlara ikram etti.
Mutfak müzesi ile ilgili kısa bir açıklama da yapan Sosyal, Kahramanmaraş mutfağına ilgisinin olduğunu hatırlatarak bölgede büyük bir eksikliğin giderildiğini aktardı.
Sosyal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Her yönden zengin bir mutfağa sahip olan Kahramanmaraş'ın böyle güzel bir hizmete kavuşması son derece sevindirici. Programlarımda Kahramanmaraş mutfağından tatları da sunuyoruz. Burada Kahramanmaraş'a özgü ekşili çorbayı yapma imkanı bulduk. Sanırım bu güzel mekanın ilk yemeğini de pişirmiş olduk. Dulkadiroğlu Belediyemiz burada yeni nesil hanımlara Kahramanmaraş kültürüne has lezzetlerin yapımını öğretecekmiş. Bu anlamlı ve güzel hizmetten dolayı sayın belediye başkanımız Necati Okay'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol