Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

 MUHAMMET ALİYEV’DEN “HAYATIMDAKİ KARELER” TEMALI KİŞİSEL RESİM SERGİSİ
 Sanatçının kendi yaşantısından resmettiği 24 yağlı boya ve 17 grafik eserinin yer aldığı serginin açılışı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Eski Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Çelkan, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeleri Aslı Özen ve Akten Köylüoğlu ile çok sayıda sanatseverin katıldığı törenle yapıldı.

 

Aliyev, 4-5 yaşlarında resim yapmaya başladığını ve resim yapmanın kendisi için bir organ niteliğinde olduğunu belirterek, “Resim yapmadan yaşayamam. 14-15 yaşlarında resim yapıp satarak hayatımı kazanmaya başladım. Balıkçı kasabasında doğdum ve büyüdüm. Resim yapmaya orada başladım. Hiçbir zaman balıkçılık ile meşgul olmadım ama şimdi balık resimleri yaparak hayatımı kazanıyorum. Hem maddi hem de manevi olarak kazanıyorum” dedi.

 

20 yıldır Türkiye’de olduğunu ve bunun 15 yılını İstanbul’da yaşadığını kaydeden Aliyev, “5 yıldır Gaziantep’teyim. Gaziantep Üniversitesi bana çok güzel imkanlar sundu. Bu sayede daha rahat ve verimli çalışıyorum. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun hocamıza ve Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Aliyev, “Hayatımdaki kareler” adını verdiği eserlerinin, yaşantısı, sevinci, kederi ve aşklarının kareleri olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Eski Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan ise Aliyev’in atölyesinde çalışmasına çok defa şahit olduğuna dikkati çekerek, “Sanat ve sanatçı çok önemlidir. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur’. Sosyal realitenin bize verdiklerini ancak sanatla yumuşatabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“Sanatçı toplumu birleştirendir. Sanatçı yumuşak huylu insandır. Sanatçıyı toplum olarak da bireysel olarak da desteklemek ve saymak gerekir” diyen Prof. Dr. Celkan, sanata ilgi duyanları, “olumlu, saygılı, yapıcı, birleştirici, güzel ve iyi insanlar” olarak değerlendirdi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat da, sanat elçisi olarak gördüğü Aliyev’e, Sanko Sanat Galerisi adına, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını hediye etti.

 

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, 18 Aralık’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

SANATÇI

Bakü’de 1952 yılında dünyaya gelen Aliyev, 1973’te Azim Azimzade Yüksek Ressamlık Okulu’ndan, 1983’te ise St. Petersburg A.İ. Muhina Akademisi Seramik Bölümü’nden mezun oldu.

 

Aliyev, 1983-1986 yıllarında Bakü Ressamlık Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1985 yılında St. Petesburg’da ilk kişisel sergisini açan Aliyev, 1986-1989 yılları arasında Azerbaycan Devlet Eğitim Üniversitesi’nde öğretim görevlisi oldu.

 

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Resim Bölümü’nde 2011 yılından bu yana öğretim görevlisi olan Aliyev, 30’a yakın kişisel sergi ve 100 dolayında karma sergide eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

 

Aliyev’in, yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde eserleri de bulunuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol