banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

MİLLETVEKİLLERİ VE SİYASİLERE ÇAĞRI: TARİHİMİZ YIKILMASIN
  

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platform Başkanı Ahmet Kolutek, Kahramanmaraş’ta yapılan imar ve yıkım çalışmalarının şehrin tarih ve kültürel miraslarına uygun olarak yapılmadığını belirterek, şehrin merkezinde bulunan, tarihi yapısı ile miras sayılacak Ziraat Bankasının yıkılmamasını ve buranın müze olarak şehre kazandırılabileceğini söyledi.

Başkan Kolutek açıklamasında, Maraş kimliğinin silindiğini belirterek şunları söyledi:

     ‘’Şehrimizin tarihi kimliği geçmişte yapılan birçok yıkımlarla silinmiştir.  Son zamanlarda bazı tarihi yapılar restore edilmektedir. Ancak yıkılanlar gözler önünden gitmiyor.

     Halen Ulu Camii civarında bulunan belediye binamızın yıkılışı içimizi burkmaktadır.

    Uzunoluk Hamamının yıkılması tarihimize vurulmuş bir darbedir. Bizim çocukluğumuzdaki Kahramanmaraş şehri adeta tarumar edilmiştir.

    Aldığımız bir habere göre 1950 yılında yapılan şimdiki Ziraat Bankası Kahramanmaraş Şubesinin bulunduğu binanın yıkılıp yerine bina yapılacağıdır. Zaten Maraş kimliği silindi. Eski Maraş’ı hatırlatacak yapımız çok az kaldı.

     Bu binanın bulunduğu alan çok daraltılmış zamanında. Hiçbir güzelliği ve mimarı özelliği olmayan Selçuk sitesi şehri boğuyor. İçinde oturanların binayı bir dış boyama bile yapma akıllarına gelmiyor. Burası şehrin merkezi. Bankanın bitişiğinde anlamsız bir bina var. Velhasıl kelam o çirkinliklerin arasındaki tarihi kimlik kazanmış ziraat bankasının bulunduğu bina yıkılacak yerine bina yapılacak olması şehri daha da boğacaktır.

     Ziraat Bankası genel müdürlüğü Kahramanmaraş'a yeni bina yapmasını arzularız elbette.  Ama bunu daha başka geniş bir alana yapmalıdır.

   Bu binada bir müze olarak kullanılabilir. Kültürümüze ve tarihimize katkı sağlayacak bir bina olarak değerlendirilebilir.

     Bu anlamda tüm Kahramanmaraş milletvekillerinin, siyasilerin ve belediye başkanlarının konuyu değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.

    Tarihi Belediye Binamızı ve Uzunoluk Hamamını yıkanlar iflah olmadı. Maraşlılar onlara iyi demiyor.

    Bu Ziraat Bankasının bulunduğu binanın yıkılmaması için STK ları da göreve çağırıyorum.

    Demedi demeyin. Yarın geç olabilir.  Yıkmak kolay ama, yıkılanın yerine aynısı yapmak zor ve anlamsız. Yıkan Uzunoluk Hamamının yerine bir Hamam yaptılar ama hiçbir ruhu ok.’’

    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol