banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

MERSİN’İN İNCİSİ, SANAT BAŞKENTİ; ERDEMLİ
Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Mış Gibi” oyunu ile başladığı sezona her hafta Cuma günü farklı bir oyun gösterimi ile devam ediyor. Haftanın her günü Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi salonunda eğitimlerine devam eden Şehir Tiyatrosu, sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Her Cuma farklı bir gösterimle perdelerini aralayan tiyatrocuların, sezon için sıkı bir çalışma yürüttükleri görüldü.

Prova esnasında açıklamada bulunan genel sanat yönetmeni Deniz Sandalcı ve İbrahim Güvenç, yoğun bir tempo içerisinde çalışarak sezonu açtıklarını ve her Cuma gösterimleriyle seyirci ile buluştuklarını bildirdi. Bu Hafta “Duvarların Ötesi” oyunu ile perdelerini aralayacaklarını bildiren Deniz Sandalcı, tüm vatandaşları saat:19.00 da başlayacak gösterime davet etti.

Fırsat buldukça tiyatro oyunlarını seyreden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanatın ve kültürün gelişmesi adına yapılan tüm faaliyetlerin destekçisi olduklarını belirterek, Erdemli’yi sanat şehri haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Yaz sezonunda da Elause Sebaste Antik Kenti’nde Tiyatro Festivali düzenleyerek, yaklaşık 2000 yıl sonra tarihi amfinin perdelerini aralayarak, adeta geçmişle geleceği buluşturan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı,

“Erdemlimizi sadece alt yapı noktasında değil, tüm tarihi ve turizm projelerinde de destekliyoruz. Çünkü gelişmenin tek taraflı olamayacağını çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda ilçemizin eksiklerini ve yapılması gerekenleri istişare edebilmek, farklı bakış açıları ile değerlendirmede bulunabilmek adına çalıştaylar, sempozyumlar düzenledik; Kızkalesi Medya Günleri projesini oluşturduk, eğitimden sanata, kültürden spora her alanda yatırımlar yaptık. Çocuklarımız için resimden halk danslarına, tiyatrodan müziğe kadar birçok alanda çalışma ve yetişme ortamı oluşturduk. Düzenlediğimiz festivallerle ilçede turizmi canlandıracak faaliyetler gerçekleştirdik. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak adına sosyal alanlara yönlendirdik, eğitimlerini destekledik. Tüm bunları yaparken tek gayemiz ülkeye ve millete hayırlı bireyler yetiştirmekti. Bu güne kadar yaptıklarımız ile de Allah’a şükür amaçlarımıza ulaştık. Ancak bu çalışmalarımızın duracağı anlamına gelmiyor. Aksine; gelişerek, kalkınarak yolumuza devam edeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol