banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

MANEVİ MİMARLARIMIZ/YAŞLILARIMIZ
 Kimi zaman bir minarenin gölgesinde, halen dimdik ayakta ve heybetlidir gözümüzde.  Nasırlaşmış ellerindeki tespihleri saman yıldızı gibi yol gösterir, huzura doğru çekilen her tanesi, çilenin sabır yükünü taşır.

Bazen de evlerimizde nur yüzlü ninelerin eğirdiği kirmanda dünyaları yakalarsınız. Torunlarına anlatacak ne çok şeyleri var; Deli Dumrul, Hayber Kalesi, Battal Gazi hep onların ezberindedir.  Çocuklarımız bu yüzden daha da mutludur ninelerin dizlerinde. Onlar evimizin başköşesinde, bizlere huzur ve güven veren manevi mimarlarımızdır. Beyaz yazmalarıyla, saf güzellikleri, abdestli yüzleriyle mananın derinliğine inersiniz.

 Kimisi oğlunun yanında, kimisi kızının yanında, ömrünün son günlerinde onlara, manevi bir destek, bir güç oluverirler. Salâvatlı ağızlarıyla, bereket kazanan evlerimiz, yuvalarda bu yüzden birlik, düzen ve kanaati görürüz.

Bazen de ömürleri sonbaharında bir karı kocayı ahşap bir evin, sofasında dertleşirken izleriz. Karıkoca üç beş kuruş emekli aylığı ile geçinmeye çalışırlar. Yaşlı teyzenin romatizmalarının ağrısı, ahşap evin gıcırdayan tahtalarıyla bir acının sesi olur.

Bir evin penceresinde hep birilerini gözleyip, beklemektedirler. Kapılarının çalınması onlar için ne büyük mutluluktur, ömrü ahirlerinde, yakınlarının gelişini iyi görmeyen gözleriyle bile hissederler ve sevinirler.

Evlerinin bahçesinde ki ağacın dallarında geçmişin anıları yeşerir. Bazıları da beyaz örtülü sedirlerde, ilaç kokan odalarda bıkkınlığın ve yalnızlığın tedirgin dünyasında hiç kavuşamadıkları huzuru ararlar. Bir huzur evinin soğuk, sancılı duvarlarını arasında hep birilerini beklemektedirler. Terkedilmişliğin acı, dolu türküsüyle, yaşamaya çalışan yaşlılarımızla sohbet ettiğimizde, yüreklerindeki yalnızlık içimize akıverdi, ağıt olurcasına.

Hemen hocamdan duyduğum bir ayet aklıma geliyor;  “Onlara acıyarak alçak gönüllülük kanatlarını ger ve rabbim küçükken beni yetiştirdikleri için, sende onlara merhamet et de” buyrulmuştur.      

Huzur evinde yaşlılarımızın bizimle paylaştıkları söyleşinin halkalarındaki pırıltılar idi.

Umarız bu halkalar büyür, gönlümüze yerleşir. Bu halkanın zincirlerini kırmayalım, çünkü onlar geçmişimizle bizi buluşturan, hücre dokularımızdır.

Bütün ana babaların ellerinden öpüyorum, göç etmiş yaşlılarımıza Allah’tan tan rahmet diliyorum.

Şiirimden birkaç mısra ile hoşça kalın diyorum!

 

Sessiz bir dünya içinde

Bir kuş gibi kaybettik yaşlıları

Fatiha okuyanı yoksa, eğer

Selvi ağacıyla ağlaşır mezar taşları

Sahipsiz duaların habercisi gibi

Yoldaştır onlara Yusufçuk kuşları                                   

                                                                                                

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol