banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KURBAN: “GAZİANTEP SANAYİLEŞMEDEKİ BAŞARISINI, SANATSAL ALANDA DA SERGİLEYECEKTİR”
Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in sanayileşmedeki başarısını,sanatsal alanda da sergileyeceğine inandığını söyledi.

Sanatçıların topluma yol gösterisi olduklarına dikkati çeken Kurban, sanatçıları “Şivan Yıldızı” olarak tanımladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da bir duygunun, tasarının ya da güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü ya da bu anlatım sonucunda ortaya çıkan olağanüstü eserlerin sanatıtanımladığını kaydetti.

SANATÇILAR ÖZEL KİŞİLERDİR
“Sanat insana huzur verirken, ufkunu açarak hayata bakışını değiştirir” diyen Fadıloğlu, şöyle devam etti:

“Eseri her ne olursa olsun, sanatçı diye nitelendirdiğimiz kişilikler özel kişilerdir. Çünkü, onların düşünceleri, fikirleri, söyledikleri ve söyleyecekleri, mutlulukları, mutsuzluklarıortaya koydukları eserlerin içinde gizlenmiştir. Bizler sanatın her dalında ortaya konulan eserlere gıpta ile bakmaktayız. Bu eserlerin sahiplerinin ise özel kişiler olduğunu düşünerek, her zaman sanatçılarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz.”

SANATÇILARIN DUYGULARI
Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler ve Sanko Park Alışveriş Merkezi Müdürü Ufuk Toydemir’in de katıldığı sergi açılışında konuşan sanatçılardan Hüsna Dişbudak, duygularını şöyle dile getirdi:

“Eserlerimin çıkış noktası arkeolojik eserler ve takılardır. Ateş, su, toprak ne gizemli. İnsandı içindeki sürprizleri ortaya koyan, sanattı uğruna ter döktüğüm. Tarihin yaşanmışlığı hiç kopmadığımız çağlar boyu insanı anlamak, anlatmak ortak olduğumuz evrene sevgiyle bakabilmekti sanat penceremden.”

Gaziantep’te 2 yıl öğretmenlik yaptığını ve Gaziantep ile arasında özel bir bağ oluştuğunu vurgulayan sanatçı H.Güler Rastgeldi ise geçmiş zaman insanlarının dünyanın uçsuz bucaksız olduğuna inandıklarını bildirdi.

“Ne dünkü masallar masal tadı veriyor, ne de çocuklar masalların dünyasına girebiliyor” diyen Rastgeldi, “Sihirli bir dünyada her şey mekanikleşmiş bir dile döndükçe, dünya avuçlarımıza sığacak kadar küçülüyor. Teknolojiyi anlatan zaman içinde kaybolan doğallığın başka bir boyuta sürüklendiğinin ifadesidir resimlerimdeki saat parçaları” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplam 42 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sanko Park Alışveriş Merkezi 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergi, 5 Ekim’e kadar gezilebilecek.

H. GÜLER RASTGELDİ
1975 yılında Ankara’da doğdu. 2000 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Resim Bölümü’nden mezun oldu.

Resim öğretmenliği ile birlikte resim çalışmalarını da yürüten sanatçı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim – Heykel Müzesi’nde görev yapmaktadır.

Batik, moda tasarımı ve dekorasyon gibi alanlarda uğraş veren sanatçı, şimdiye kadar Ankara, Şanlıurfa ve İstanbul’da 4 karma sergiye katıldı, 3 kişisel sergi açtı.

HÜSNA DİŞBUDAK
1968 yılında Çorum Sungurlu’da doğdu. 2000 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde pedagojik formasyon eğitimi aldı ve postmodernizm hakkında lisans tezi hazırladı.

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan sanatçı, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Sanatçı şimdiye kadar Kayseri, Ankara, Ordu,Şanlıurfa, Çorum ve İzmir’de 9 karma sergiye katıldı, 5 kişisel sergi açtı.




 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol