Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE “KUDÜS’E DAİR” KONULU PROGRAM
 KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Bütün Ümmet-i Muhammed’in bizlerden beklentileri var diyen Rektör Deveci, “Kudüs’ü hak eden bir bilince, Kudüs’ü hak eden bir ahlaka ulaştığımızda Kudüs bizim olacaktır.” şeklinde konuştu.

“İslam Âleminin beklentilerini boşa çıkarmamak, Kudüs’e layık bir toplum olmak için çok çalışan ve üreten bir millet olmalıyız.” diyen Rektör Deveci, ‘Kudüs’e Dair’ programının başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demirci tarafından Rektör Deveci’ye Kudüs Mutasarrıflığının haritasının yer aldığı tablo hediye edildi. Rektör Deveci de Muhammet Demirci’ye Kahramanmaraş’ın önemli el sanatlarından oyma ceviz sandık hediye etti.

Program kapsamında İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve İlahiyat Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed Necmeddin Erbakan Yılmaz da birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Öğrenci Topluluğu üyelerince hazırlanan Kudüs temalı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Program kapsamında Kudüs’te yardım faaliyetleri yürüten Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demirci ‘Kudüs’e Dair’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa bizim için çok önemlidir.” diyen Demirci, “Tarih boyunca Mescid-i Aksa’ya kim hizmet ettiyse o dünyaya hükmetmiştir. İsrail, Müslümanları güçsüz göstermek ve parçalamak için Mescid-i Aksa üzerinde devlet kurmak istiyor. Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu. Demirci, Mescid-i Aksa’nın ayakta kalması için Kudüslü Müslümanların yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Konferans sunumunun ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Selçuk Kayış, Mehmet Akif İnan’ın ‘Mescid-i Aksa’ şiirini seslendirdi. Program, Ammar Acarlıoğlu konseriyle son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol