banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE “İSLAMİ İLİMLERDE SİYER” KONULU PANEL
 KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel programı İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdussamed Söyler tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panelin açılış konuşmasını ise Siyer Araştırmaları Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Feyza Betül Köse yaptı. Köse, Hz. Peygamberi anlama ve anlatma noktasında öğrencileri konunun uzmanlarıyla bir araya getirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Siyer Araştırmaları Öğrenci Topluluğu Başkanı Şüheda Sena Değirmen de kısa bir selamlama konuşması yaparak, topluluğun etkinlik planları hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçildi. Panelin oturum başkanlığını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Pak yaptı. Panelin konuşmacıları arasında ise İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Arap Dili ve Belegatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur, İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Kahveci,  Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Evgin, Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülhamit Sinanoğlu ile Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Öz yer aldı.

Konuşmacılar panel kapsamında İslami ilimlerin Siyer ilmi ile ilişkisini değerlendirdikleri sunumlarını gerçekleştirdiler. Panel programı toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol