banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE ÇANAKKALE ZAFERİ’NDEN İSTİKLAL MARŞI’NA
 KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Bu toprakların vatan olması için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak konuşmasına başlayan Rektör Deveci, “18 Mart’ın yıl dönümünde şanlı ordumuz Afrin’in merkezine girdi. Bu netice de bizi son derece mutlu etti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ordumuz ve milletimizin emeği bizleri zafere ulaştırdı.” diye konuştu.

“Millet olarak okulumuzun, eğitimimizin ve görevlerimizin hakkını vermeliyiz. Özellikle üniversitelerde akademisyenler olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız, çalışkan ve donanımlı olmalıyız. Biz görevlerimizi hakkıyla yaparsak şehitlerimizin kanı boşuna akmamış olur.” diyen Rektör Deveci, “Bizler barış yanlısı bir milletiz fakat söz konusu vatan olunca zalime ve düşmana karşı durmaya da muktediriz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan “Mehmet Akif Ersoy: Çanakkale Zaferi’nden İstiklal Marşı’na” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemin koşulları ve aldığı eğitimin aşamalarına ilişkin bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Arıkan, Akif’in toplumumuzun sıkıntıları, dinin içine sokulan bidatler ve milli kimliğimizdeki bozulmaları şiir sanatıyla anlatmaya çalışan bir fikir insanı olduğunu söyledi.

“Mehmet Akif Ersoy, şiirlerinde Batı’nın riyakârlığı ve ikiyüzlülüğünü tenkit ederken bizim de eksikliklerimiz ve hatalarımızı gündeme getirmiştir.” diyen Arıkan, Akif’in şiirlerinin bir özeleştiri ve ders niteliğinde olduğunun altını çizdi. Akif’in şiirinin dayandığı iki önemli noktanın vahdet ve tevhit kavramları olduğunu ifade eden Arıkan, “Mehmet Akif Ersoy, farklı unsurlardan meydana gelen milletimizin içine nifak sokulmasına karşı büyük bir mücadele vermiştir.” dedi.

Çanakkale’yi büyük bir zafer, Kut’ül Amare’yi İngilizlere atılmış büyük bir tokat olarak niteleyen Arıkan, Milli Mücadele dönemi ve sonrasında Mili Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un üstlendiği vazifelere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, günün anısına Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan’a KSÜ logolu el işçiliği duvar saati hediye etti. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol