banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

KSÜ ÖĞRENCİSİ ARZU AKSU, “MEDENİYETİMİZİN KEŞFİ: KUDÜS
Proje kapsamında geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Ecdada Mektup' yarışmasında dereceye giren gençlerden oluşan 180 genç, Kudüs’e giden ilk kafileyi oluşturdu. İlk kafilede ‘Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine” yarışmasında “Gönlümden Dilime ve Kalemime Düşen Satırlar” başlığıyla kaleme aldığı mektupla 18-21 yaş kategorisinde Kahramanmaraş birincisi olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Arzu Aksu da yer aldı.

"Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesiyle gençlerimizin bilgi ve kültürel alt yapılarını sağlam temeller üzerine inşa etmiş bir kuşak olmaları ve geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlanmalarını sağlamak, bölgenin başta İslam medeniyeti olmak üzere dünya medeniyetleri açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve inanç, siyaset, kültür, tarih açısından öne çıkan öğeleri gençlerle yerinde paylaşarak Kudüs konusunda bilinç geliştirmek amaçlanıyor.

Proje kapsamında gençler Yafa, Kudüs, Eriha, El Halil, Beytüllahim şehirlerini ziyaret etti. İki gün süren program kapsamında Yafa şehrinde Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi; Eriha şehrinde Tecrübe dağı ve Lut gölü ziyaretlerinin ardından kadim şehir Kudüs'e hareket edildi. Gençler her adımı tarih ve medeniyet kokan Kudüs topraklarında başta Mescid-i Aksa Camii olmak üzere Zeytin Dağı, Burak Mescidi, Muallak Kayası, Kadim Mescit, Hz. Fatıma Mihrabı gibi tarihi ve dini açıdan önem taşıyan yerleri ziyaret ederek dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu coğrafyayı tanıma ve yaşama imkânı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi yıl içerisinde devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol