banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KENT, EKSTREM SPORLARI İLE TANIŞACAK!
  

Kapıçam Tabiat Parkı girişinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile ihaleyi alan Şahin Balcıoğlu ve Ekstrem Turizm Hizmetleri Limited Şirketi yetkilileri katıldı.

HİÇBİR AĞAÇ KESİLMEYECEK

Proje tanıtımında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kapıçam Tabiat Parkı’nı 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak devraldıklarını ifade ederek: “Kahramanmaraş, doğal güzellikleri yönünden Türkiye’nin en önde gelen illerinden bir tanesi. Nehirleri ile bitki örtüsü ile çok güçlü bir yapıya sahip olan Kahramanmaraş harika denecek kadar güzel bir şehir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ımızın bu doğal güzellerinden insanlarımızın en iyi şekilde faydalanmaları için gayret ediyoruz. Daha önce Orman Bakanlığı bünyesinde olan bu bölgeye Büyükşehir olarak talip olduk. Burası için kolları sıvayarak daha iyi değerlendirmek açısından buraya Ekstrem spor merkezi oluşturma kararı aldık. Burada 600 dönümlük bir alanda Ekstrem Sporlar Merkezine çevireceğiz.

Arkadaşlar Kapıçam ormanlarından bir ağaç bile kesilmeyecek. Bu proje yapılırken ağaçlara zarar vermeden bitki örtüsüne zarar vermeden, ihaleyi kazanan firma tarafından yapılacak.

Buranın da hayata geçmesi ile Yedikuyular Kayak Merkezi’mizden sonra burası turizm açısından önemli bir yer haline gelecek. Burası sadece Kahramanmaraş’a değil tüm Türkiye’ye hizmet edecek, Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı turist çekeceği inancındayız" diye konuştu.

BALCIOĞLU; EXTREM SPOR TESİSLERİ GÖZ KAMAŞTIRACAK

Ekstrem Turizm Hizmetleri Ltd. Şti. adına bir açıklama yapan işadamı Şahin Balcıoğlu ise yapılacak Ekstrem Spor Tesisleri’nin Yedikuyular Kayak Merkezi ile bağlantılı oranda çalışacağına işaret ederek: “Kışın Yedikuyular Kayak Merkezi’nde karın keyfini çıkaran vatandaşlarımız, yazın sıcaklarından kurtulmak için de Ekstrem Spor Tesislerine gelecekler. Burada kuracağımız At Çiftliği’nde aynı zamanda yurt dışından getireceğimiz seyisler sayesinde çocuklarımız hem ata binmeyi öğrenecekler hem de İngilizce öğrenmiş olacaklar. Bu proje için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere tüm çalışanlarına ve bu işe gönül veren tüm insanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan Ekstrem Spor Tesisleri’ne ilişkin bilgiler aktarılarak alan gezildi.

Yap-işlet-devret modeliyle kurulan ve Kahramanmaraş’ın turizmine damga vuracak dev projenin maliyeti ise 4,5 milyon TL.

TESİSTE NELER OLACAK?

5 adet ahşap büfe, Rehabilitasyon, Yaz Okulu ve Binicilik için Atlı Safari, Kafeterya, Kır Lokantası, Macera Oyun Alanı (Tırmanma Duvarı, Serbest Düşüş, Dev Salıncak, İp Parkuru) Mini Oyun Alanı (mini şantiye alanı), Paintball Alanı (60 markerli 10 bin metrekare), Zipline Alanı (çift hatlı kuleli 400 metre), Zorbing Alanı-2 adet Zorbing Topu ve 12 kişilik Balon Futbolu, Fayton Alanı, Serbest Gezinme Alanı, ATV Safari (Minimum 6 motorlu), Traking, Tenis, Voleybol, Futbol, Kamping ve Toplantı, Dağ Bisikleti, Zip Coaster.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol