banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KAGİD’DEN MUHTEŞEM TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ
 Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserin açılış konuşmasını yapan KAGİD Başkanı Kibar Özdemir; “Binlerce yıllık insanlık tarihi iyilerle kötülerin iktidar mücadelesi ile geçti. Kim ki iktidarı ele geçirdi, iyi kötü fark etmez oldu.  Mühür kimdeyse Süleyman O, oldu.  İdeolojik, dinsel, etnik sınıflar, savaşlar, tek bir iktidarı değiştirmedi. İşte değiştirilemeyen tek iktidar,  erkek egemen iktidardı. Güç, orada vücut buluyordu. İktidarların şekli değişse de özü değişmiyordu.

Cinsiyetçi iktidar, sosyalist, liberal, muhafazakar, ırkçı olsa da erkek egemen yapıyla sürdürülüyordu.

Peki, biz kadınlar ne istiyoruz; huzur, sevgi, eşitlik. Ne kimsenin önünde ne arkasında! Yan yana olmak istiyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi. 

Özdemir, konuşmasının devamında konsere emeği geçenlere teşekkür ederek; “Öncelikle Şef Figen Kozanoğlu ve arkadaşlarına, aynı zamanda bu konserin fikir anası sevgili Tuna Meşe’ye, koromuzun değerli üyelerine ve bize destek veren erkek solistlere sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

Özdemir’in konuşmasının ardından, Şef Figen Kozanoğlu’nun yönetiminde, Gökhan İnayet Çuhalı’nın sunumuyla konser başladı.

Koronun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerin yanı sıra Tuna Meşe, Ökkeş Cenan, Çiğdem İnal Gök, Gökhan İnayet Çuhalı ve Şef Figen Kozanoğlu’nun soloları müzikseverlerin büyük beğenisini aldı.

Aynı zamanda, Tuna Meşe’nin seslendirdiği “Deniz ve Mehtap”  adlı eserle Şef Figen Kozanoğlu’nun Keman’ı eşliğinde Okan Koskoca ve Esin Geçkil Koskoca’nın dansları da izleyenleri büyüledi.

Sözleri Nazım Hikmet’e ait, Leman Afşar’ın okuduğu “Tahir İle Zühre” ve sözleri Bekir Çoşkun’a ait Bekir Börekçi’nin okuduğu “Bir Kadın Gittiğinde” şiirleri de konsere farklı bir ambiyans kattı.

ÜNLÜ SANATÇILARA ADETA TAŞ ÇIKARTAN KORO ÜYELERİ UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLANDILAR.

Konser sonunda sanatçılara ve KAGİD Yönetim Kurulu Üyelerine Çiçek takdim eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, çok güzel bir konser izlediğini ifade ederek, emeği geçenleri tebrik etti.

Yoğun katılımın olduğu konsere KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, CHP Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftaslan, Akedaş Elektrik Genel Müdiresi Medine Tanış, Kahramanmaraş Büyükşehir Cemiyet Başkanı Arslan Deveboynu, siyasetçiler, iş dünyası temsilcileri ve STK Başkanları katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol