banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ILICA’DA “ÇANAKKALE’DEN ZEYTİN DALI’NA” RESİM SERGİSİ
  

Okul bahçesinde düzenlenen sergide, okulun idareci, öğretmen, öğrenci ve hizmetlilerinin özverili çalışmalarıyla hazırlamış oldukları bir birinden güzel resimlerin yanı sıra tiyatral ve müzikal gösteriler de sunuldu.  

Sergi saat 10.30’da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Okul Müdürü İbrahim Karalar tarafında bir konuşma yapıldı. Konuşmasında katılımcılara teşekkür eden Karalar, 103 yıl önce Çanakkale’ de yapılan müdafaa ne ise bugün Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda verilen mücadelenin de benzer olduğunu vurguladı. Okul Müdürü İbrahim Karalar, ‘’103 yıl önce Çanakkale’de yapılan müdafaa ne ise bugünde Afrin’de verilen mücadele odur. Bu millet Çanakkale’de bağımsızlığı Afrin’de barışı sağlamıştır. Şanlı milletimiz kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla sadece kendi kurtuluş savaşını kazanmakla kalmamış tüm kardeşlerimizin sığınağı tutunacak dalı olmuştur. İşte bu dal bugün Suriye’de zeytin dalıdır.’’ şeklinde konuştu.

Sergiye katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü de bir konuşma yaptı. Akküncü’nün günün ve serginin anlamına bianen yaptığı konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okul korosu tarafından türküler seslendirildi. İşaret dili ile gerçekleştirilen Çanakkale Türküsü gösterisi ise okul öğrencilerinin Çanakkale Şehitlerini anma için bir başka gösterisiydi. İşaret diliyle Çanakkale Türküsüne eşlik eden öğrencilerin başarısı büyük alkış aldı.

 

Öğrencilerin, öğretmenleri ile yoğun emek vererek hazırladığı tiyatroda izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Gösteriler sonrası, protokol tarafından kurdele kesilerek, öğrencilerin el emeği göz nuru ile hazırladığı resim sergisinin açılışı yapıldı.  

Okul bahçesinde, 150 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’ndan ve minyatür Şehitler Abidesi’nden fon oluşturularak düzenlenen sergi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Katılımcılar ilgi ve beğeniyle sergiyi gezdiler. Görsel Sanatlar Öğretmeni Nilay GÜRSEL’in  yıl boyunca öğrencileriyle hazırladığı çalışmaları büyük takdir topladı.

Program sonunda Çanakkale’de askerlerimizin yemek öğünü olan hoşaf ve çorba ikramı yapıldı. 

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan PAKSOY, Teftiş Kurulu Başkanı Fevzi KÜÇÜK, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdülaziz AYDIN, Eğitim Bir Sen Onikişubat Şube Başkanı Mehmet ÇETİN, Kahramanmaraş Tarih ve Kültür Turizm Platformu Başkanı Ahmet KOLUTEK, Kahramanmaraş Dostluk Derneği Başkanı Abdurrahman AKBABA, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin TORUN, çevre okul idarecileri, Ilıca esnafı, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol