banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

HALİL COŞKUN’UN SERGİSİ 17 KASIM’A KADAR GEZİLEBİLECEK
  

Orta okuldayken mecmualardan kopyalama yaptığını, ailesinin çalışmalarını ilgiyle izlediğini belirten Coşkun, “Bu tutkumu bildiği için babam bütün mecmuaları alırdı. Lise son sınıfa geldiğimde resmin akademik eğitimini almaya karar verdim” dedi.

“Üniversite yıllarında resim benim için vazgeçilmez bir tutkuya dönüştü, okulun tatil olduğu zamanlarda bile geç saatlere kadar resim yapardım” diyen Coşkun, şöyle devam etti:

“Mezuniyetimden sonra öğretmenliğe başladım. Fakat sanat ortamlarında olma isteğim daha ağır bastı ve istifa edip Ankara’ya yerleştim. Yüksek lisansımı Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladım. Atölyemi kurdum ve halen çalışmalarımı sürdürüyorum. Resmi ve özel koleksiyonlarda eserlerim bulunuyor. Resimlerimdeki kuş, kendine ait yuvada dış dünyadan soyutlanmış, bir bakıma inzivaya çekilmiş, dıştan gelen tüm kötülüklere karşı etrafını saran dalların arasında kendine bir zırh oluşturmuş ve böylece kendi mekânında özgürlüğe kavuşmuştur. Boşlukta kendi başına korkusuzca durabilmektedir.”

RESİM YAPMAK BENİM İÇİN HAYATIN ANLAMI VE VAR OLMA BİÇİMİ

Sergide tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle yapılmış 42 farklı ölçüde eserinin yer aldığı ifade eden Coşkun, “Bir sanat yapıtının gerçek değeri, sanatçının yaşantısına ait tüm verilerin toplamında yattığı yaygın bir yaklaşımdı” diye konuştu.

Coşkun, resim yapmanın kendisi için hayatın anlamı ve var olma biçimi olduğunu, resim yapmadan kendisini yaşamamış gibi hissettiğini ve varlığını sorguladığını, sözlerine ekledi.

Coşkun’un Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 17 Kasım’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

HASAN ÇOŞKUN

Sivas Divriği’de1963 yılında doğan Coşkun, 1985’te Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. 1987 – 1990 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anasanat Dalında yüksek lisans programını tamamladı.

Resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, Ankara, İstanbul, Bodrum, Bursa, Eskişehir ve İzmir’de 1994-2014 yılları arasında 20 kişisel sergi açmış olup, çalışmalarını Ankara'daki özel atölyesinde sürdürmektedir.

Coşkun, Şefik Bursalı Resim Yarışmasında 2009 ve 2012 yıllarında iki kez ödül almıştır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol