banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

GÖKSUN ULUSLARARASI 13. KAFKAS KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNE İLGİ
  

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Alparslan Türkeş Mesire Alanında düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, Göksun’un, farklı kültür ve yaşayış biçimine sahip birçok etnik unsurun birbirine güven duygusu ile kardeşçe bir arada yaşadığı ve bu yapısı ile âdete Türkiye’nin küçük bir örneği olan özel bir ilçe olduğunu söyledi.

 

Toplumların kendisine ait yaşama dair elde ettiği değerleri, sosyal, kültürel, ekonomik, politik, coğrafi ve endüstriyel açıdan başka toplumlara tanıtma ihtiyacı duyduğuna işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Bir toplumun kendisine ait yaşama dair elde ettiği değerleri, sosyal, kültürel, ekonomik, politik, coğrafi ve endüstriyel açıdan başka toplumlara tanıtma, üretilen bu değerleri sahiplenme, kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarma amaçlı festivaller yapılmaktadır. Hiç kuşkusuz kültürlerin ve şehirlerin tanıtımı için bu festivaller çok büyük önem taşımaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Göksun Belediye Başkanlığı ve Göksun Çerkes Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen 13. Göksun Uluslararası Kafkas Kültür ve Sanat Festivali de bu festivallerden sadece birdir. Kafkasya ile Anadolu arasındaki binlerce yıllık kültür köprüsünü devam ettiren bu festivale bir kez daha ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.”

 

Göksun’un Festivaller Şehri olarak anılmayı hak eden bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:


“Pehlivanlar Diyarı, Doğal Güzellikler Şehri, Yayla Kenti gibi unvanlarla birlikte anılan Göksun’un, son yıllarda başarı ile icra edilen ve adından söz ettiren Ulusal ve Uluslararası festivalleri nedeniyle ‘Festivaller Şehri’ olarak da anılmayı hak ettiğine inanıyorum. Bir yerleşim yerinde yaşayan insanların birbirini sevdikleri ve hoşgörü içinde oldukları sürece toplum olarak bir anlam taşıdıklarına inanıyorum. Birbirimizi sevdiğimiz, saydığımız, hoş gördüğümüz zaman toplum olarak bir anlam ifade ettiğimizi ve daha müreffeh bir toplum haline geleceğimizi düşünüyorum. Birçok mahallemizde düzenlenen ‘Buluşma ve Kaynaşma Festivalleri’ olmak üzere her yıl onlarca festivale ev sahipliği yapan bir ilçenin belediyesi olarak ortağı olduğumuz, ‘Uluslararası Kafkas Kültür ve Sanat Festivali’nin yanı sıra, tarihi geçmişi yüz yıl öncesine dayanan ‘Göksun Karakucak Güreş Festivali’, ‘Göksun Elma Festivali’ ile şartların uygun olması halinde ‘Göksun Kar Festivali’, ‘Bahar ve Yayla Festivali’ olmak üzere her yıl dört festival düzenlemenin gayreti içindeyiz.”

 

Kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın önemini dile getiren Başkan Aydın, “Binlerce yıllık kültürel değerlerini canlı tutan, güzelliklerini yaşatan ve bu değerleri bizimle birlikte festival ortamına taşıyan Kafkas kökenli kardeşlerimiz başta olmak üzere, düzenledikleri festivallerle şehrimize değer katan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Göksun Uluslararası 13. Kafkas Kültür ve Sanat Festivali coşkusunu paylaşmak ve ilçemizin güzelliklerini hep birlikte yaşamak için ülkemizin değişik yerlerinden ve yurt dışından gelen bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyor, sosyal hayatımıza ayrı bir renk ve değer kattığına inandığım bu festivale yoğun bir gösteren tüm hemşehrilerimi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

 

Huoh konuşmasını Av. Rahmi Tuna’nın yaptığı festivalde, 24. Dönem T.B.M.M Başkanvekili ve Festival Tertip Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun Kaymakamı Hüseyin Aydın, KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Kabertay Balkar Cumhuriyeti Kültür Bakanı Muhaddin Kummxhe, birer konuşma yaptılar.

 

Dünyaca ünlü Kabardinka Halk Dansları Topluluğu sundukları gösterileri ile festivale katılanları büyülerken, festivalde sahne alan Oksana, İnna, Grup Fıtzemaq, Betuğan/Fatime, Amirhan seslendirdikleri şarkılar ve gösteriler ile festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

 

Festival, katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaket verilmesi ile sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol