banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

GENÇ ŞAİR ABA ‘SEN’İ YAZDI

Duygu Düğün salonu sokağındaki bir cafe’de ilk şiir kitabını çıkartmanın sevincini dostları ve arkadaşları ile paylaşan genç şair-yazar Aynur ABA, neden şiir yazdığına verdiği cevapta, belki çok felsefi gelse de, “Kimi zaman anlatsam, söylesem bile yeterli hissetmedim kendimi. Ben ne kadar söylesem de her şey karşıdakinin anladığından ibaretti. Yazdım bende… İçimi döktüm. Belki de yüzüne karşı söyleyemeyeceğim şeylerdi. Bunu kimi zaman kaçmak için kullandım kimi zaman kendimi birine açmak için” dedi.

KİTAP YAZMAYA NE ZAMAN BAŞLADI?

Üniversite yıllarında başlamış kitap olarak yazmaya. Yetmemiş, hızını alamamış ve bir de roman yazmış. İsterseniz sözü genç şaire ve yazara verelim; “İlk kitabım aslında bir roman ama onu yayınlamak için biraz daha zamana ihtiyacım var. Bilgi ve birikim gerektiren bir romandı, bu yüzden biraz zaman aldı toparlamak. İsmi ‘Superstar and Fan’ iki Güney Koreli yabancının İstanbul’a tatil için gelip, bu zaman diliminde geçirdikleri eğlenceli anlar ve bir Türk kızına âşık olmalarını anlatıyor birinci bölümde. İkinci bölümde ise Güney Kore Seul’de serüven devam ediyor.”

‘SEN’ KİTABINA GELECEK OLURSA

Sen adını verdiği şiir kitabı, Aba’nın ilk eseri. Gerçek bir aşk hikâyesini birinci ağızdan şiirlerle anlatmış ve bütün sayfaların birbiriyle bağlantılı olduğunu kaydediyor.…

Son olarak neler söyleyecekti, söz Aba’nın; “Her sayfa bir öncekinin devamı niteliğinde. Şiir deyince insanlar bir konu bitip diğer sayfa da başka bir konudan bahsediyor sanıyor ama bu kitap öyle değil. Bu kitap 122 sayfalık tek bir şiir aslında. O şiirin adı da SEN. Kitabın tamamına bakacak olursak bir şekilde yarım kalmış, yaşanamamış bir aşk hikâyesini anlatıyor. Sonuç olarak hem hikâye hem de şiir. Her şiirin bir hikâyesi vardı benim ki SEN…”

Şair ABA, bir dönemler derslerine giren KSÜ rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a da şiir kitabını hediye etti.

AYNUR ABA KİMDİR?

15 Nisan 1992’de Kahramanmaraş’ta doğdum ve burada büyüdüm. Üniversite eğitimi için Eskişehir’de yaşadım. Kamu Yönetimi mezunuyum. Formasyon aldım ve şu anda adalet öğretmenliğine atanmak için KPSS’ye hazırlanıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol