banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ ULUSAL FİLM VE TİYATRO FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
 Erdemli Belediyesi kısa süre önce başlattığı “kültür ve sanat şehri Erdemli” anlayışı çerçevesinde önemli adımlar attı. Geçtiğimiz yıl kentin ilk şehir tiyatrosunu, çağdaş halk dansları topluluğunu, sinema atölyesini, yazarlık okulunu, Hacivat Karagöz atölyesini, Çocuk Korosunu ve Fotoğraf Kulübü başta olmak üzere birçok sanat kursunu hayata geçiren belediye bu konuda önemli çalışmalar yaptığını duyurdu.

BELEDİYE KONSERVATUARI KURULUYOR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin sanatın başkenti olması için her şeyi yapacaklarını belirtti.

Bu dönem görevde ikinci dönemlerini olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilk dönemde alt yapı hizmetlerine öncelik verdiklerini çünkü şehrin önceliğinin bu olduğunu; ikinci dönemde ise bu hizmetlerle birlikte sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlere de önem verdiklerini ve bu yönde çok büyük mesafeler kaydettiklerini vurguladı. Son olarak Erdemli Belediyesine ait, ilk defa bir belediye konservatuarının kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Tollu, toplumun her kesimine eşit hizmet anlayışıyla hizmet götürdüklerini ifade etti.

ULUSAL SANAT PROJELERİ İÇİN KARAR ALINDI

Erdemli’nin her yönden gelişmesi için çaba sarfettiklerine değinen Başkan Tollu, bunun için sanatsal iki yeni projeye imza atmak için karar aldıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu çerçevede ulusal boyutta bir kısa film ve tiyatro festivali düzenleyeceklerinin altını çizen Tollu, bu çalışmalar sayesinde Erdemli’nin ulusal çapta tanıtımına da katkıda bulunacaklarını belirtti. “Ayaş Antik Tiyatro Festivali” adını verdikleri, tiyatro festivalini, Temmuz, “Altın Limon Film Festivali” adındaki kısa film festivalini de Eylül ayında gerçekleştireceklerini kaydeden Tollu, iki yıldır da düzenledikleri Kızkalesi Medya Günleri projesiyle de taktir topladıklarını ifade etti.

Amaçlarının bir taraftan Erdemli’nin tanınması olduğunu yineleyen Tollu, bir taraftan da şehrin her anlamda gelişmesi ve sanat kenti olması için çabaladıklarını söyledi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol