banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ BELEDİYESİ’NDEN ‘MERHABA SANAT’ PROJESİ

Erdemli Belediyesi, köy çocuklarını sanatla tanıştırmak amacıyla ‘Merhaba Sanat’ projesini hayata geçirdi. 17 Temmuz’da başlayan ve 6 Eylül’de son bulacak olan proje ile hafta içi her gün resim, müzik, tiyatro, sinema ve yaratıcı drama konularında çocuklara eğitim verilmesini planlayan Belediye, ilk eğitimlerini Sarıkaya Mahallesinde gerçekleştirdi. Şehir merkezine gelme imkânı olmayan ve bu nedenle sanatsal eğitim alamayan çocukları kültürel aktivitelerle buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Genel Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı ve İbrahim Güvenç, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Çocuklara yönelik ücretsiz eğitimlerden oldukça memnun olan aileler, yaptığı projeler ile ilçe de yeni yaşam alanları oluşturan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür dileklerini iletti.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “İlçemizi sadece alt yapı çalışmalarında önemsemiyoruz. Zira gelişme asla tek taraflı olamaz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için her gün yeni bir proje ile resimden halk danslarına, tiyatrodan müziğe kadar birçok alanda çalışma ortamı oluşturuyoruz. Ayaş Antik Tiyatro Festivali, Sinema Günleri, Kısa Film Festivali gibi düzenlediğimiz festivallerle ilçede turizmi canlandıracak faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz ‘Merhaba Sanat’ projesi ile köy çocuklarımız için çalışmaya başladık. Amacımız, ilkini Sarıkaya Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz projemiz ile tüm çocuklarımıza eşit ve ortak bir yaşam alanı oluşturmak” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol