Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

EL SANATLARIMIZ, USTALARIYLA ŞİKAGO’DA

 2 – 5 Eylül 2015 tarihleri arasında Amerika’nın Chicago kentinde düzenlenecek fuara Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği olarak meslek erbabı 4 esnaf katılırken, bu odalar ve ustaları ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak, kültürümüzü yaşatmak, el sanatlarımızı tüm dünya ülkelerine tanıtmak için çaba sarf edecekler.

El emeğini göz nuruyla birleştiren sanatkârlarımızın ustalıklarını sergilemek amacıyla toplamda 2128 ürünle bu fuarda yer alacaklarını söyleyen Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, yurtiçinde birçok ilde düzenlenen gıda, mobilya, ayakkabıcılık, giyim,  oymacılık fuarlarında ve tanıtım günlerinde yer aldıklarını belirterek, “En son kuyumcular odamızın öncülüğünde yapılan ve çok büyük bir başarıya tanıtma imza atmış 12. Düzenlenen Ortadoğu altın ve mücevher fuarını ilimize taşıdık. Gerek yurt içinden,  gerekse yurt dışından gelen misafirlerimize Kahramanmaraş kültürünü, misafirperverliğini, doğal güzelliklerini, el sanatlarını en iyi şekilde tanıttığımıza inanıyorum. Bu bizim için çok büyük gurur kaynağı oldu” dedi.



BAKIRCILIK, AĞAÇ OYMA, SİM SIRMA VE ÇARIKÇILIK

Bu yıl Chicago’daki fuarında bu ürünlerimiz, bu el sanatlarımız tanıtılacak ve şehrimiz layıkı ile temsil edilecek.

Başkan Ahmet Kuybu, bu 4 meslek gurubu erbabının 31 Ağustos günü yola çıkacağını ifade ederek, 571 parça ürün ile Bakırcı esnafı İsmail Binici, 209 parça ürünü ile ağaç oyma ustası Mustafa Toprakkale, 88 parça el emeği göz nuru nakışları-sim-sırma ustası Nursiye Korkmaz ve 1260 parça ürünü ile çarıkçı esnafı Hüseyin Kopar’dan oluşan ekibin fuarda sergileyecekleri ürünler Dış İşleri Bakanlığına gönderildiğine dikkat çekti.

Başkan Kuybu, bu fuarın ve el sanatlarımızın tanıtımı için önemine vurgu yaptı, emeği geçen herkesi tebrik etti.



ÇİRKİN SALDIRILARI NEFRETLE KINIYORUZ!

Her gelen şehit haberleri ile yürüklerin biraz daha yandığına işaret eden Başkan Kuybu, hain terör saldırısıyla şehadet şerbetini içen şehitlerimizin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti, “Tüm Türkiye gibi bizde esnaf ve sanatkarlar odaları birliği olarak şehitlerimize ağlıyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yapılan bu hain terör saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır. Milletimizin hizmetkârı olan esnaf ve sanatkârlarımız gerektiğinde devletimizin askeri ve polisi olmaya her zaman hazırdır” diye konuştu, Türk ve Müslüman düşmanı bütün şer odakları ile amansız mücadele veren başta hükümetimiz olmak üzere, tüm güvenlik güçlerine dua etti, şehitlerimize başsağlığı
dileğinde bulundu.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol