Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

EFKAN BEYAZ’IN SERGİSİ 12 OCAK’A KADAR GEZİLEBİLECEK
 Türkiye’deki sanat anlayışını tüm kesimlere aktarmak ve anlatmayı vizyon olarak belirlediğini, sanatın en ufak yerlere kadar ulaşmasını istediğini kaydeden Beyaz, “Sanatı elimden geldiği kadar hem görsel hem de bilgi olarak anlatıyorum. Yurtdışı çalışmalarım da oldu ancak bundan sonra yurtdışına daha çok açılmayı ve oralarda sergi açmayı düşünüyorum” dedi.

 

Sanatın bütün dallarında çalışmaları bulunduğunu, pul, karikatür, animasyon, heykel, seramik, grafik tasarım gibi çalışmalar yaptığını vurgulayan Beyaz, şöyle devam etti:

 

“Karikatür ve desen sergisi açmayı düşünüyorum. Resmin olmazsa olmazı desendir. Figüratif resimlerimi genelde yaşadığım anıların içinden kareler seçerek oluşturuyorum. Belirli bir düzen veya belli bir düşünceyi şiirselleştirmek yerine, daha doğal olan yolu seçiyorum. Sokaktaki bir simitçi, bir ayakkabı boyacısı, tamirhanedeki oto tamircisi, baloda dans edenler veya bir senfoni orkestrası, resimlerimin konularını oluşturabilir. Çevresel tüm faktörleri en ince ayrıntısına kadar analiz ederek hafızamda yorumlayıp tuvalime aktarıyorum.”

 

Sanatçı Beyaz’ın 30 eserinin yer aldığı sergi, Sanko Sanat Galerisi’nde 12 Ocak’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

SANATÇI

Ankara’da 1961 yılında dünyaya gelen Beyaz, lise yıllarında  Eşref Üren ve Osman Zeki Oral’dan resim dersleri aldı. Gazi Üniversitesi  Resim Bölümünü  bitiren sanatçı, 1983 – 1984 yıllarında Uluslararası  Fuar ve Dekorasyon Şirketinde  grafiker  olarak çalıştı.

 

1985 yılında TRT’de  ressam  illustrator olarak göreve başlayan Beyaz, animasyon, hikâye resimleri ve aylık TRT dergisine karikatürler  yaptı, 1990 – 2000 yılları arasında PTT Pul Müdürlüğüne pullar hazırladı. 2000 yılından itibaren lunapark ressamlığı yapmaya başlayan ve eserleri genellikle ihraç edilen sanatçının, Ankara PTT Pul Müzesinde eserleri bulunuyor. Sanatçının lunapark çalışmalarında yaptığı heykeller ve pano resimleri Rusya, Irak, Dubai, Yugoslavya, İtalya, Almanya ve Fransa'ya ihraç edildi. 2004 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasında 36 ülke sanatçılarının karikatürlerini çizdi.

 

Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayında eserleri bulunan ve şimdiye kadar 10 kişisel sergi açan, 70‘den fazla karma sergi ve 16 çalıştaya katılan sanatçının yurtiçi ve yurtdışı pek çok koleksiyonda eseri bulunuyor. Beyaz, BRHD üyesidir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol