banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ 4’ÜNCÜ KONAĞINI RESTORE EDİYOR
 


Tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkarmak için çeşitli çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda ilçede bulunan tarihi konakları satın alarak restorasyon çalışmaları başlatmıştı. İlk restorasyon çalışmasını Mutfak Müzesi olarak tamamlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, ardından ikinci konağını Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi olarak hizmete açtı. Daha sonra satın aldığı en büyük konaklardan biri olan Üdürgücü Konağını restore ederek hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı için de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Divanlı mahallesinde yer alan konağı en kısa zamanda hizmete sunmak için çalışmalar büyük bir hızla devam ettiklerini bildiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuyla ilgili şunları söyledi:
Bu kapsamda ilçede bulunan konakları restore ettiklerini hatırlatan Başkan Okay, göreve geldiklerinde 4 adet konağı satın aldıklarını hatırlattı.
Bu dört konağın üçünü restore ederek hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Okay, 4’üncü konağın da restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tarihi ve kültürel değerleriyle büyük bir zenginliğe sahip olan Dulkadiroğlu ilçemiz, bu özelliğini kullanarak hem turizmde arzu ettiği noktaya daha kolay gelebilir diye düşünüyoruz.  Bu kapsamda bizlerde göreve geldiğimiz dönem 4 adet konağı satın alarak bu konaklar üzerinde çeşitli projeler yaptık. İlk çalışmamızı Mutfak Müzesi olarak tamamlayarak hizmete açtık. Bu çalışma Kahramanmaraş tarafından benimsendi ve büyük ilgi gördü. Bu ilgi bizleri son derece mutlu etti ve Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nin yapımında bizleri daha da kamçıladı. Nihayetinde bu müzemizi de tamamlayarak hizmete açtık. Hemen ardından Üdürgücü konağımızı restore ederek Kahramanmaraş’ımızın hizmetine sunduk. Dördüncü konağımızın da restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Şuanda geldiğimiz notada çalışmalar tamamlanmak üzere. Bu alanı da restore ederek hizmete açacağız. Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı olarak belirlediğimiz bu alanda şehrimize ait tarihi bilgi ve belgeleri vatandaşlarımız bulabilecekler. Ben şimdiden şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol