banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

  ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 103. YIL DÖNÜMÜ EKİNÖZÜ'NDE KUTLANDI
 İlçe Kaymakamı Fatih Sayar ve Belediye Başkan Vekili Recep Demirci’in Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden programda

Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi coğrafya öğretmeni Sinan Akda, törende günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, Bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103.Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakârlığının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur dedi.

Çanakkale savaşları Türk milletinin düşmanlarına vatan, bayrak sevgisinin ne demek olduğunu; genci,yaşlısı,kadını,erkeği ile vatan sevgisi etrafından nasıl birleştiğini gösterdiği yüce bir er meydanın olduğunu ifade eden akdal  "Bundan 103 yıl önce yedi düvele karşı kazandığımız Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. O günün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen, aziz milletimizin yüksek irade ve sarsılmaz inancıyla kazandığı bu zafer, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Çanakkale Zaferi, tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır. Bu bakımdan Çanakkale, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve insanlık alemi için de bir kurtuluş rehberi olmuştur. Vatan Şairimiz Akif’in ifadesiyle; 'Yedi iklimi cihanın' karşımıza durarak yaptıkları saldırılara, iman dolu göğsünü siper edip aziz canlarını feda ederek cevap veren ecdadımız, o gün attığı birlik ve beraberlik temeliyle bizlere ölümsüz bir eser bırakmışlardır. Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl dönümünü ve Şehitlerimizi Anma Günü’nü kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu aziz vatan ve kutsal değerlerimiz uğrunda fedayı can eyleyerek bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Programa Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Belediye Başkan Vekili Recep Demirci, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Balcı, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Pekmez, Ak Parti İlçe Başkanı Bilal Eker, kurum ve daire müdürleri ile şehit aileleri katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol